Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

A History of Violence


Restaurangägaren Tom Stall lever ett lyckligt och stillsamt liv med sin fru och två barn i en sömnig småstad i Indiana. Allting förändras över en natt när han i självförsvar skjuter ihjäl två rånare och räddar livet på gästerna. Efteråt hyllas han som hjälte av ortsbefolkningen, men själv är han obekväm med sin nya roll. Mediacirkusen lockar till sig hotfulla främlingar som tror att han är någon annan än den han utger sig för. Har männen tagit miste på hans identitet, eller är det Toms förflutna som hunnit ikapp honom?


Originaltitel A History of Violence
Regissör David Cronenberg
Manus Josh Olson
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt, Ashton Holmes, Heidi Hayes, Stephen McHattie, Peter MacNeill, Greg Bryk, Kyle Schmid, Sumela Kay, Aidan Devine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9168
Filmnummer 32827

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av wst
Jag har länge tänkt se filmen som ligger rankad åtta på TSPDT lista över de bästa filmerna som producerats under det här milleniumet, nämligen David Cronenbergs \"A History of Violence\" med b...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av
David Cronenberg är verkligen inte en regissör som passar alla. Hans filmer består av många dolda budskap, som ofta framförs med mycket våld eller sexualitet. Sedan gillar han även att använda...   Läs mer »

Kommentarer


the-godfather
2021-03-04
En mycket bra film av Cronenberg. Filmen i överlag känns som en standard thriller, men tycker ändå att story:n levererar och samspelet mellan huvudpersonen och hans familj och övriga inblandade är bra och underhållande. Tycker även att musiken var bra och förstärkte känslan i filmen.
RustyFilm
2016-12-09
Dramathriller som innehåller en hel del välregisserat men vidrigt våld. De som drabbas av detta våld är en familj som är bosatt och verksam i en amerikansk landsorts småstad. Det hela är lite "vilda västern bonnigt".
andmoreagain
2016-10-27
Överraskande bra...även om det är en "standard"-thriller kändes den ändå väldigt annorlunda på något sätt som jag inte kan sätta fingret på. Bra ton helt enkelt. Tummen upp! Måste vara en av Cronenbergs bästa! Största problemet är nog Viggo, lyckas inte riktigt att gjuta sin rollprestation till något helt outstanding.
Fiskjävel
2016-09-26
Filmen grep inte tag i mig speciellt mycket. Tyckte att den saknade en röd tråd och huvudkaraktärens tillvägagångssätt samt bakgrund gör att jag inte hyser någon som helst medkänsla för honom. 2.
Stygga-Vargen
2016-09-24
En average actionrulle. Väldigt banal och förutsägbar. Dock ganska underhållande och skådespelarna gör - genren till trots - bra ifrån sig.
Raimo_1985
2015-09-23
Bra skit av Cronenberg även om jag känner mig lite urtappad efteråt....
Christiansen14
2015-05-20
Gillar thrillers av denna typ och denna var inget undantag. Bra skådespel och bra story. Lite märkliga scener instuckna ibland bara, men jag tycker det är en stark trea.
Taandborste
2015-05-17
Hm, känns ojämn.
CinemaStrange
2015-01-22
utdragen på någotvis,blev less på den
Grillo
2014-12-14
Stark film som berättar sin historia på en rätt så begränsad speltid men det fungerar. Blir inte utdragen och manar till lite eftertanke. Otroligt bra slut.
Visa äldre kommentarer »