Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

A Love Song for Bobby Long


När Pursy Will får reda på att hennes mor har dött återvänder hon till New Orleans för första gången på många år. Hon förväntar sig att finna moderns hus tomt men blir överraskad av att finna två av sin mors vänner boende där. Bobby Long, en före detta collegeprofessor och hans unga skyddsling Lawson Pines. Dessa mäns liv tog ett oväntat felspår åratal innan. De har rotat sig i huset, och det enda som håller dem uppe är Lawsons vacklande ambition att skriva en roman om Bobby Longs liv. Pursy, Bobby och Lawson tvingas nu att leva tillsammans. Medan tiden går så öppnar de sig för varandra, och sedan länge begravda hemligheter kommer upp till ytan.


Originaltitel A Love Song for Bobby Long
Regissör Shainee Gabel
Manus Shainee Gabel
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare John Travolta, Scarlett Johansson, Gabriel Macht, Deborah Kara Unger, Dane Rhodes, David Jensen, Clayne Crawford, Sonny Shroyer, Carol Sutton, Walter Breaux, Warren Kole, Bernard Johnson, Brooke Mueller
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4493
Filmnummer 22063

Recensioner

Skapad 2019-11-03 av cineasten89
En mycket lågmäld och finstämd film som fullkomligt berörde mig. Trots mycket dålig kritik, bestämde jag för att ge denna film en chans. Jag är glad att jag gjorde det, för aldrig har jag set...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2021-01-15
Stark film i det pulserande New-Orleans. Travolta gör en gudomlig insats som bitter alkis med en gråhårig cancer frilla( Diggar verkligen denna typ av skabbig nergången/kröka/non-care attitude, som verkligen inte göres anno 2021.Respekt till en tid svunnen//

2017-11-23
Denne gangen kjøpte jeg ikke helt storyen, det går litt for fort i midten. Men det er fremdeles en seværd og fin film.
wasteoftime
2016-12-12
Sakta sakta glider filmen fram, och storyn utvecklas, fast med en del väldiga ryck framåt, som inte alls passar sig. Berättelsen är långsam, men saker och ting händer väldigt fort, samtidigt. Skådespelet är bra, berättelsen är rätt så intressant, men ja, hoppen (som inte är överdrivet uppenbara) blir lite för störande.Det blir en etta med 0,0 på SH-skalan.
RustyFilm
2016-12-06
Det är en fröjd att se Scarlett Johansson i den här filmen. Hon gör en mycket varm tolkning av karaktären Pursy, stort skådespeleri (tror det här är det bästa jag sett av Scarlett). Filmen är lågmäld och innehåller en rätt så stor dos av självömkan, sentimentalitet och alkohol från trash-gubb karaktärerna Bobby och Lawson (Travolta/Masht). Regissör är Shainee Gabels, hon gjorde detta 2003-2004 och sen inget mer vari sig före eller efter. Konstigt för det här var ju bra (får kanske forska lite i detta).
Stygga-Vargen
2016-10-28
Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig och storyn är det väl inget fel på. Dock är tempot lite för lågt och det förstör tyvärr en del, men annars är filmen väldigt bra.
Andreas_
2013-11-06
Väldigt bra version av boken "off magazine street" med 3 totalt suveräna skådespelarinsatser av John Travolta, Scarlett Johansson och Gabriel Macht. Travolta gör en av sitt livs bästa rollprestationer, och likaså Scarlett, och tror man eller tycker man att hon inte kan agera framför kameran så bör man verkligen se denna film, men den jag nästan blev mest imponerad av, är Gabriel Macht, helt galet va bra roll han gör här. Filmen är rörande och underhållande med lysande dialoger och välskrivet manus för att göra boken rättvisa. Däremot berör den inte ända in i själen som jag trodde att den skulle göras och därför uteblir 5:an, men betyget landar ändå på en medel 4:a och den rekommenderas om man känner sig sugen på en välspelad drama.
okidoki
2013-08-24
Trevlig film, något för sentimental.
Regnet
2013-07-09
Bra stämning, bild och musik men jädrar vilken klyschig, fånig och förutsägbar film. Scarlett är snygg som attan men inte trovärdig som white trash i New Orleans.
DrNoz
2012-09-26
Alkoholromantik när den är som bäst! Se den ihop med en god dryckeskamrat och flrspill kvällen i gamla minnen.
Qhunden
2012-08-06
Riktigt fin och gripande i sin helhet även om den kändes aningen seg i början. När den väl tar tag i mig fastnar jag främst för hur välskriven dialogen är. Travolta är faktiskt briljant i sin roll och det blir stundtals riktigt gripande. Dramat som helhet känns dock lite för polerat för att verkligen bli trovärdigt, allt och alla är per automatik älskvärda och det känns lite tråkigt. Funderar på om Scarlett Johansson är lite FÖR snygg för rollen, alltså jävlarrrr. Hon sitter i en schleten jävla husvagn och doppar jordnötssmör i M&M's och ser ändå helt perfekt ut, det känns liksom inte trovärdigt för oss dödliga.
Visa äldre kommentarer »