Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

A Most Wanted Man


En tjetjensk-rysk och till hälften ihjältorterad invandrare dyker upp i Hamburgs islamiska samfund och lägger beslag på sin fars illa behandlade tillgångar. Både amerikanska och tyska agenter iakttar och måste allteftersom klockan tickar avgöra vem mannen egentligen är - ett offer för förtryckande regimer eller en extremist med böjelse för förstörelse.


Originaltitel A Most Wanted Man
Regissör Anton Corbijn
Manus Andrew Bovell
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Philip Seymour Hoffman, Grigorij Dobrygin, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright, Nina Hoss, Daniel Brühl, Mehdi Dehbi, Homayoun Ershadi, Rainer Bock, Derya Alabora, Tamer Yigit, Vicky Krieps, Herbert Grönemeyer, Franz Hartwig, Kostja Ullmann
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 858
Filmnummer 106719

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Mat1az
I ett grått och mulet Hamburg blossar ett orosmoln upp hos den tyska underrättelsetjänsten. En olaglig immigrant med möjliga terrormotiv har anlänt till staden. Immigranten, Issa Karpov (Grigori...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av ehansi
Misstänkta terrorister, hemliga spionstyrkor, bortglömda bankfack med miljonbelopp. Baserad på John le Carrés bok med samma titel får vi nu se Philip Seymour Hoffman i en av hans sista roller i d...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2018-06-21
Jättebra på många sätt men också ganska seg och lyckas aldrig engagera mig i någon av karaktärerna trots bra prestationer. Sen är jag allmänt så himla trött på filmer om islamistisk terrorism.
Rele
2017-10-27
En seg film. Manuset var inte bra. Många väldigt duktiga skådespelare höjer betyget till en trea.
Galivan
2017-06-22
Mycket snyggt foto och bra filmad, men efter ett tag uppstår känslan att filmen är dedikerad åt det ytliga, medan handlingen inte känns speciellt solid, den är oengagerande.
emilstjernholm
2017-06-18
Jag gillar miljöerna i Hamburg men det här med amerikaner som halvbryter på tyska går bort alltså, ett hemskt grepp. Snyggt foto men drivet saknas i berättelsen.
tvamvarg
2017-05-21
Jag har inget emot långsamheten, men den är tämligen stel och klichéfylld - inte de vanligaste klichéerna, men fortfarande klichéer...
martineden
2017-05-21
[rek. 3] En väldigt imponerande genrefilm som utforskar reella och aktuella samhällsproblem. Skådespelet är förstklassigt och Philip Seymour Hoffman är faktiskt helt fenomenal i huvudrollen, bland många andra fina skådespelarprestationer. Corbijns regi är finstämd, lågmäld men samtidigt laddad med intensitet som gör berättelsen och karaktärerna levande och tittaren oerhört engagerad. Faktiskt snudd på att vara ett mästerverk!! Mycket bra!!! 4+/5-
Hogman
2017-05-21
Jadå, sevärd är den, men lite tråkig. PSH är förstås alltid intressant i sina tolkningar
mammene
2017-03-22
Här var det lätt att förvirra bort sig, mycket skickligt gjort när man först i slutet började förstå, och chockades igen, kanske med en liten föraning. Både sorgligt och behållande att se den käre Philip Seymour Hoffman här i en roll som passade honom perfekt.
StureStenhög
2017-03-19
En väldigt stabil spionrulle. Jag uppskattar verkligen att man får det bakomliggande spelet att kännas så realistiskt. Här finns inga direkta skurkar, bara olika aktörer med olika agendor och synsätt, och det lyckas man skildra väldigt övertygande. Länge kändes det t.o.m. osäkert vem man borde hålla på. Hamburg är dessutom en uppfriskande skådeplats, och miljöerna är gråtrista på helt rätt sätt. Philip Seymour Hoffman visar också varför han är så saknad, sådana här karaktärer har det nog aldrig funnits någon som kan spela bättre, och han är en stor del av behållningen. Den andra sidan av det myntet är dock att det som vanligt blir lite förvirrande när amerikaner spelar tyskar och pratar engelska med tysk brytning. Det blir inte bättre av att det samtidigt finns tyskar som spelar tyskar och pratar engelska, och amerikaner som spelar amerikaner som man således får anta pratar engelska på riktigt, och det finns t.o.m. en tysk som spelar amerikan. Överhuvudtaget är det lite svårt att hänga med i alla detaljer i historien, men det mesta faller på plats till slut, och filmen stannar faktiskt kvar lite efteråt
92axha10
2017-02-11
En genre jag uppskattar. Långsamma spionfilmer som tar sin tid och känns som riktigt spionarbete. Seymour Hoffman är fantastisk i huvudrollen. Vänta er inget högt tempo eller action. Konversationsbaserat manus. Blev inte förvånad när jag i eftertexterna såg att det är baserat på en bok av John le Carré.
Visa äldre kommentarer »