2.5

A Quiet Place: Day One

Eric och Samira sveps med när världen blir invaderad av monster som inte ser utan bara hör. Upplev första dagen då världen tystnade...

Filminfo

Originaltitel A Quiet Place: Day One
Alternativ titel A Quiet Place: Day 1
Regissör Michael Sarnoski
Manus Michael Sarnoski, John Krasinski, Bryan Woods, Scott Beck
Skådespelare Lupita Nyong'o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou, Thea Butler, Elijah Ungvary, Sunjay Midda, Zay Domo Artist, Alexander John, Káit Feeney, Jennifer Woodward

2025-03-15
De vet ju precis vilka spänningsmoment och vilka jumpscares som är effektiva - det är sedan länge. Sämre än sina föregångare och förklarar egentligen ingenting, men effekterna är snygga och hela scenografin har inget att skämmas för.
Commandante
2024-12-28
Filmen beskriver ett utopiskt samtidsscenario där amerikaner tvingas vara tysta. Idén som sådan är förvisso värd en femma. Som film är det dock inte mycket att hänga i julgranen. New York förstörs - gäsp. Monster utan något som helst sammanhang eller förklaring. Ett husdjur som huvudpersonerna av någon anledning är helt psykade på. Lite halvdan spänning. Däremot gör Nyong'o en riktigt bra insats i huvudrollen.
Rune2000
2024-12-27
Filmen tillför ingenting av värde för A Quiet Place-franchisen. Lupita Nyong'o och Joseph Quinn är inte tillräckligt starka för att bära en hel film, speciellt en tyst sådan. Förväntade mig mer av Michael Sarnoski efter Pig (2021).
BarryHero
2024-12-26
Stabil Quiet Place-film, men inte lika bra som de tidigare två och undertiteln "Day One" känns inte så träffsäker med tanke på att man egentligen inte får se så mycket om hur allt började. Bra effekter dock, och kul New York City-miljöer. Lite väl liten story dock, med fokus egentligen bara på Lupita, Quinn, och katten. Hade gärna fått se en större inblick i Quiet Place-världen. Hoppas på fler filmer i serien.
2024-12-19
Jag tycker faktiskt den här filmen var mycket bättre än de tidigare tönt- filmerna. Ett stort plus var att det också fanns riktigt bra skådespelare, och att katten var så bedårande söt och duktig skådespelare. Klart underhållande film så att det duger till en stark 4:a... Nära en svag 5:a...
TompiÄrGullig
2024-12-04
Bra karaktärer! Välskrivna. Men.. det är i en film med larviga ljudmonster.
casanovan
2024-11-01
Inget nytt i denna film, bara mer av samma action. Första 10 och sista 20 min var det enda som avvek från masslakt.
Dream
2024-10-30
Egentligen inte dåligt, men det största problemet är att den inte är speciellt originell. Utomjordingar i storstad har vi sätt förr. Utomjordingar som jagar folk har vi sätt förr eller andra monster te.x dinosaurier. Det originella från dem 2 första att vara ”Tyst!” är nästan bortblåst trots att det finns med lite grann. Dock för 10-15 åringar som inte kollat och inte vill kolla gammalt tycker garanterat detta är ballt.
NK90
2024-10-06
Hade varit bättre utan det övernaturliga.
Djason
2024-08-17
Ganska effektivt berättad och har några nerviga scener. Kan inte vara lätt och sova och snarka antar jag.