3.3
3.3
A Shine of Rainbows
En familjesaga om föräldralösa Tomas, en blyg och försiktig kille som växt upp och mobbats på ett barnhem. När han adopteras av den godhjärtade Maire och får följa med till hennes stuga vid kusten ändras hans liv totalt men rädslan finns fortfarande kvar. Maires man Alec gillar honom inte och tycker att han är svag men Maire ser till att han får umgås med grannbarnen, kallar på sälar från havet och visar honom en regnbåge den första dagen han ler. Men ingen lycka varar för evigt och när Maire bli sjuk står Tomas återigen ensam och han måste komma överens med Alec för att överleva. Men miraklens tid är inte förbi.

Originaltitel | A Shine of Rainbows |
Regissör | Vic Sarin |
Manus | Vic Sarin, Catherine Spear, Dennis Foon |
Genre | 2000-tal, Drama, Familjefilm |
Skådespelare | Connie Nielsen, Aidan Quinn, Jack Gleeson, John Bell (II), Tara Alice Scully, Niamh Shaw, Karl O'Neill |
En fin film, att kärlek kan uppstå från allt och ingenting.
Okej, på gränsen till för smörig och jag kan inte riktigt förstå varför man inte tar några av de väldigt duktiga irländska skådisarna ist för en danska och en amerikan som ibland får jobba lite väl mycket med dialekten. Men bortsätt från det är den en fin historia som berör med bra skådespeleri och vackert foto.
Skön feelgood.
Hade kunnat få en femma, om den inte haft så larviga inslag, hahaha!
en fin liten film om kärlek, som är passande som familjefilm. Djur och natur - mycket vackert, fin bild. Rekommenderas varmt som familjefilm.
En av de bästa filmerna i sin genre. Både vacker, sorglig och rörande. Tårar kom då och då. Bra skådespel och underbar natur. Väl värd sin fullpoängare!
Fin film som kanske fungerar bättre och har mer att ge i sin bokform.
puttinutt gulligull
En synnerligen trivsam, gripande och medryckande film. Feel good och ja, jag fick en tår i ögat.
Mycket trevlig film med väldigt bra skådespeleri av John Bell (Tomás).