Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

A Skin Too Few: The Days of Nick Drake


En poetisk dokumentär om sångaren och låtskrivaren Nick Drake. En melankolisk resa från uppväxten på den engelska landsbygden, vidare til studentåren på Cambridge och fortsatt med liv i London och till sist tillbaka till föräldrahemmet. Bland andra Gabrielle Drake, Robert Kirby och John Wood medverkar.


Originaltitel A Skin Too Few: The Days of Nick Drake
Regissör Jeroen Berkvens
Genre Dokumentär, 2000-tal, Kortfilm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 190

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

RockSnack
2014-01-03
Hyfsad dokumentär, men den kunde varit längre... det hade funnits mer att berätta om. Gabrielle Drake har ett väldigt speciellt sätt att berätta på. Det är något slags lugnt och poetiskt sätt, och man märker direkt att hon är skådespelerska. Hon borde läsa upp ljudböcker! Och som många andra här redan har sagt så är musiken odödlig. För att vara en indiefilm så är den anmärkningsvärd, den känns som om den är mer professionell och polerad än vad den är.
mystepho
2011-12-13
Fin och poetisk. Väldigt närgången på något sätt..
TimBuckley
2008-10-18
(rek 4a) gör ett litet kollage av nedanstående kommentarer som jag känner likadant som..... "Fruktansvärt känslosam att titta på. Det blir någon slags äro-femma." "musiken ger den en 4a." "skönt att den fokuserar så mycket på musiken." "Förblindad av musikalisk magi har jag svårt att se kritiskt på denna postuma kärleksförklaring." osv, osv, osv... Själv har jag sett denna 2 ggr nu & får så mycket rysningar & dessutom tårar ur ögonen vid ett tillfälle så att jag bara måste kapitulera helt. Vill särskilt lyfta fram kombinationen mellan visualiseringarna över regnfuktiga skogar & gatugränder som är riktigt smakfullt gjora, passar verkligen såå bra med musiken. Å därtill serveras vi en oavsiktlig och inte kanske egentlig men ändå oundviklig humordos i torrbollarna i studion...hahaha, är studiotekniker världen över ett släkte för sig?? tror det...;))Avslutningsvis måste jag ge ett tips till alla er som älskar Drake's musik i den skiva som man kan se på byrån i hans rum, nämligen i "Tim Buckley". Sök exempelvis efter Dream Letter på youtube! En äro5a som sagt...känslosamt...suck...
Newt
2008-08-18
Mycket bra dokumentär om man tänker på hur lite material man har att jobba med när det gäller Drake. Känslan av dokumentären är sammankopplad med musiken och bilderna ger samma känsla. Fan svårt att kommentera denna dokumentär. Men den är iallafall en av dom bättre musikdokumentärer jag sett. Jag blir berörd.
yangbo
2007-11-07
egentligen totalt värdelös dokumentär som inte ger en rättvis presentation, eller ens OK presentation av geniet. Men musiken ger den en 4a.
Semiramis
2007-10-19
Inte någon höjdare som dokumentär, men det är skönt att den fokuserar så mycket på musiken.
GroundhogDave
2007-08-15
Förblindad av musikalisk magi har jag svårt att se kritiskt på denna postuma kärleksförklaring. Dock tror jag att den här dokumentären är vad man förmår skrapa ihop när det gäller "information" kring Nick Drake. Tycker att den lyckas lägga ett insiktsfullt mönster av spillbitarna. Mamma Mollys harmoniella inflytande och Nicks lyckliga uppväxt framgår genom systerns berättande men fokus ligger ändå någonstans där det oundvikligen bör: Nicks långt blickande förmåga att beröra oss efter sin död! "Fruit tree fruit tree Open your eyes to another year They'll all know That you were there when you're gone"
kulturkorv
2007-07-30
Bra gjord, men berättar väldigt ytligt om Nicks liv.
maxvic
2007-07-26
Filmen går att se på youtube. Gripande dokumentär om en helt fantastisk singer songwriter...Hans musik är magiskt vacker....
Tonti
2007-07-21
Stark trea, inte riktigt tillräckligt djuplodande men ändå mycket intressant.