Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

A Star Is Born


Countrystjärnan Jackson Maine upptäcker en supertalang i okända Ally. De blir förälskade och han leder henne till rampljuset, men medan Allys karriär skjuter i höjden dras Jackson med alkoholism och inre demoner.


Originaltitel A Star Is Born
Regissör Bradley Cooper
Manus Bradley Cooper, Will Fetters, Eric Roth
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Anthony Ramos, Rafi Gavron, Dave Chappelle, Michael Harney, Ron Rifkin, Barry Shabaka Henley, Michael D Roberts, Greg Grunberg, Jacob Schick, Drena De Niro, Marlon Williams (III), Eddie Griffin, Rebecca Field, Willam Belli, Gabe Fazio
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1315
Filmnummer 126762

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


baba_jaga
2023-10-16
Bra musik, bra skådespeleri av Gaga och Cooper, kasst manus fullt med klyschor
Starkbröl
2023-09-30
Gaga är en duktig skådis och hon och Cooper har verklig kemi, inte konstigt att så många trodde att de var ett par på riktigt för det känns verkligen så. En genomgående mycket välspelad, välregisserad och välproducerad film med ambitiöst skriven filmmusik. Dock faller det på storyn och manuset, en ganska sliskig klichéfylld standardvariant full med tillrättalagda och helt osannolika vändningar, speciellt gällande artisteriet som avbildas, men även självbilder och relationer. När filmparet ska bråka vrider man sig av skam för det är så styltigt och illa skrivet. Det känns också lite sådär att se denna hyllning till, och romantiserandet av, singer/songwritern när man vet att Gaga i likhet med de flesta stora artister idag i verkligheten är produkter/varumärken som har mycket lite att göra med den musik hon sjunger. Slutligen är den enormt för lång och otajt, i likhet med de flesta moderna filmer, och slutet är uselt. En film för drömska okritiska tonåringar. Svag trea, mest p.g.a. skådespeleri och de tre-fyra låtarna som filmen lever på.
Dele
2023-04-14
Välgjord och underhållande produkt som lyfter det mänskliga i berättelsen på ett sätt som gör att det emellanåt blir riktigt medryckande.
Bumbi78
2023-02-05
Klassisk story som gjorts många gånger. Kom på mig själv att gilla den betydligt mer än vad jag kunde trott. Cooper gör sin nedsupna rocker i världsklass och fotot är förbaskat snyggt.
TimBuckley
2023-01-15
Tyckte om den rakt igenom, men den tappar något på vägen och blir lite för typisk, sett till genren musikbiografier (även om denna är fiktiv) genom att falla in i klichéer. Tycker att "Lady gaga" klarar sig bra, även om hon är långt ifrån att briljera. Härtill en ögonöppnare att Bradley Cooper regisserat filmen och att han gjort det bra. Kul även att Sam Elliot tittar förbi i en biroll. Allt som allt värdig sin hype & jag är glad att jag till sist kom över tröskeln till att se den. Stark 3a
DOKAN
2022-09-04
Bättre än jag trodde även om spekulationen lyser igenom. Men kemin mellan Cooper & Gagga känns faktiskt äkta. Och jag går alltid i spinn då goa murmeldjuret Sam Elliott (oscarsnominerad) dyker upp. Kan ingen göra en film med Sam som döende gammal cowboy så han får ännu en chans att kamma hem en välförtjänt oscarsgubbe . . .
RustyFilm
2020-10-28
Filmens grundkoncept har använts ett flertal gånger tidigare. Bradley Coopers 2018 års variant på konceptet är på ett snyggt och genomarbetat sätt förlagt till ”vår tid”. Bradley har många filmer bakom sig som skådespelare, men det här är hans debut som regissör (och det är en mycket lyckad sådan). Förutom att regissera har Bradley också en av huvudrollerna (Jack), den andra huvudrollen innehar Lady Gaga (Ally). Och Gaga hanterar det briljant (jag tror att hon är mer till sin fördel här än i rollerna på den riktiga popscenen). Filmbilderna från rockscenerna när Jack och Ally uppträder är mustiga och fängslande, fotot tas ofta med spännande och coola kameravinklar, mycket bra. Mycket bra, gäller även filmens ljudspår. Det är en bra film, och den emotionella påverkan är stor.
Gordyal
2020-06-19
Lady Gaga imponerar i denna klyschiga gäspfest. Ytligt, platt och med stor ambition att sälja musik åt den inte så nogräknade pöbeln. Absolut inte outhärdligt dåligt, bara ointressant, utdraget och fruktansvärt tillrättalagt. (5/15)
Stan
2020-03-23
snäll trea. börjar bra. hastigt och lite krystat slängs de in i ett förhållande och man irriterar sig mest på gaga, särskilt i början. men oväntat bra skådespeleri av båda parter. musiken som har slaktats ens öron till förstörelse under en väldigt lång tid blev jag förvånad när jag faktiskt tyckte det var höjdpunkten
Christofer
2020-01-08
2019-11-10: Fantastiskt underhållande, bättre än väntat. Kul att se Gaggis vara mänsklig och göra något äkta, inte minst genom att (typ) driva med sig själv (eller åtminstone den musik hon gör till vardags) i filmen dessutom.
Visa äldre kommentarer »