3.3
3.3
A Star Is Born
Countrystjärnan Jackson Maine upptäcker en supertalang i okända Ally. De blir förälskade och han leder henne till rampljuset, men medan Allys karriär skjuter i höjden dras Jackson med alkoholism och inre demoner.
Originaltitel | A Star Is Born |
Regissör | Bradley Cooper |
Manus | Bradley Cooper, Will Fetters, Eric Roth |
Genre | Drama, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Anthony Ramos, Rafi Gavron, Dave Chappelle, Michael Harney, Ron Rifkin, Barry Shabaka Henley, Michael D Roberts, Greg Grunberg, Jacob Schick, Drena De Niro, Marlon Williams (III), Eddie Griffin, Rebecca Field, Willam Belli, Gabe Fazio |
Var ett tag sedan man såg den, men vill minnas att musiken är bra och Lady Gaga räddar upp filmen här.
Väldigt bra film med två duktiga artister Lady Gaga och Bradley Cooper. En gripande och väl gjord romantisk Drama. Jag ger en stark fyra.
Jag föll direkt för kemin som finns mellan Cooper och Gaga, så välspelat! Storyn är inte ny utan återkommande men jag tycker alla gör det väldigt bra här. Och Cooper gestaltar depression och missbruk väldigt väl. I början av filmen strax innan paret träffas så syns en neonskylt med hängsnaror i bakgrunden, vilket känns olycksbådande men vilket jag ser som ett filmiskt bra drag av regissören Cooper som har öga för detaljer. Snyggt jobbat med fotot, bra musik, bra skådisar... Ger en 4:a nätt och jämnt.
Bra musik, bra skådespeleri av Gaga och Cooper, kasst manus fullt med klyschor
Gaga är en duktig skådis och hon och Cooper har verklig kemi, inte konstigt att så många trodde att de var ett par på riktigt för det känns verkligen så. En genomgående mycket välspelad, välregisserad och välproducerad film med ambitiöst skriven filmmusik. Dock faller det på storyn och manuset, en ganska sliskig klichéfylld standardvariant full med tillrättalagda och helt osannolika vändningar, speciellt gällande artisteriet som avbildas, men även självbilder och relationer. När filmparet ska bråka vrider man sig av skam för det är så styltigt och illa skrivet. Det känns också lite sådär att se denna hyllning till, och romantiserandet av, singer/songwritern när man vet att Gaga i likhet med de flesta stora artister idag i verkligheten är produkter/varumärken som har mycket lite att göra med den musik hon sjunger. Slutligen är den enormt för lång och otajt, i likhet med de flesta moderna filmer, och slutet är uselt. En film för drömska okritiska tonåringar. Svag trea, mest p.g.a. skådespeleri och de tre-fyra låtarna som filmen lever på.
Välgjord och underhållande produkt som lyfter det mänskliga i berättelsen på ett sätt som gör att det emellanåt blir riktigt medryckande.
Klassisk story som gjorts många gånger. Kom på mig själv att gilla den betydligt mer än vad jag kunde trott. Cooper gör sin nedsupna rocker i världsklass och fotot är förbaskat snyggt.
Tyckte om den rakt igenom, men den tappar något på vägen och blir lite för typisk, sett till genren musikbiografier (även om denna är fiktiv) genom att falla in i klichéer. Tycker att "Lady gaga" klarar sig bra, även om hon är långt ifrån att briljera. Härtill en ögonöppnare att Bradley Cooper regisserat filmen och att han gjort det bra. Kul även att Sam Elliot tittar förbi i en biroll. Allt som allt värdig sin hype & jag är glad att jag till sist kom över tröskeln till att se den. Stark 3a
Bättre än jag trodde även om spekulationen lyser igenom. Men kemin mellan Cooper & Gagga känns faktiskt äkta. Och jag går alltid i spinn då goa murmeldjuret Sam Elliott (oscarsnominerad) dyker upp. Kan ingen göra en film med Sam som döende gammal cowboy så han får ännu en chans att kamma hem en välförtjänt oscarsgubbe . . .
Filmens grundkoncept har använts ett flertal gånger tidigare. Bradley Coopers 2018 års variant på konceptet är på ett snyggt och genomarbetat sätt förlagt till ”vår tid”. Bradley har många filmer bakom sig som skådespelare, men det här är hans debut som regissör (och det är en mycket lyckad sådan). Förutom att regissera har Bradley också en av huvudrollerna (Jack), den andra huvudrollen innehar Lady Gaga (Ally). Och Gaga hanterar det briljant (jag tror att hon är mer till sin fördel här än i rollerna på den riktiga popscenen).
Filmbilderna från rockscenerna när Jack och Ally uppträder är mustiga och fängslande, fotot tas ofta med spännande och coola kameravinklar, mycket bra.
Mycket bra, gäller även filmens ljudspår.
Det är en bra film, och den emotionella påverkan är stor.