Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

A Tale of Two Sisters


Två unga systrar återvänder hem efter vad som verkar vara en längre bortavaro. Där tas de emot av deras märkligt kyliga pappa och deras en smula uppskruvade styvmamma. De båda systrarna ser ut att ha en mycket nära, nästan symbiotisk relation, och spänningarna stiger snart mellan dem och styvmamman. Dessutom börjar den äldre systern drömma mardrömmar och se syner av det mer obehagliga slaget.


Originaltitel Janghwa Hongryeon
Regissör Kim Ji-woon
Manus Kim Ji-woon
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Lim Su-jeong, Yum Jung-ah, Kim Kap-su, Mun Geun-yeong
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3799
Filmnummer 15808

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av weng-weng
Från den vita stilla interiören av ett mentalsjukhus återberättas denna asiatiska Norénfilm av en av systrarna i filmens titel. Vad var det egentligen som hände, frågar hennes omvårdare varpå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av *
Asiatisk skräckfilm har under de senaste åren kommit att bli en självklar del av skräckfilmsgenren. Ringu var den första asiatiska filmen som slog sig in på den västerländska marknaden, den an...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Berglomi
Asiaterna har producerat mycket skräckfilm på senare år. Mitt första möte med denna skräckfilmskultur, var nog liksom för många andra - Ringu. Filmen lämnade mig med gåshud och jag var vetts...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av gnoff
Så fort jag läste vad filmen handlade om i programmet till Umeås filmfestival 2003 tänkte jag ”den filmen är ett absolut måste - jag vet att jag kommer att önska att jag vore någon annanstans...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2018-06-07
Stilig och med en bra berättarteknik. Inte helt säker på att jag hängde med i alla svängar på slutet, men en okej skräckfilm är det definitivt.
RustyFilm
2016-12-11
Med snygg bildsättning och ett schysst soundtrack berättas här en alldeles omöjlig historia. Fattar inte mycket av det här. Kanske skulle det klarna vid en andra titt. Men vem vill se sån här skit två gånger
cannibalrice
2016-03-16
Fifan. Jag blev helt paranoid av det smygande tempot i denna film.
fabbe86
2016-03-13
Vet inte, gav mig inte så mycket. Oklart om jag förstod allt men vad var det å andra sidan att förstå? Snygg men rätt ointressant. På teman vi sett lite för många gånger.
BrutusBeefcake
2015-05-10
Såg denna och remaken back to back och jag måste säga att denna är ganska så mycket bättre än den amerikanska motsvarigheten. Härligare spänning, lägre och mer passande tempo samt att man slipper få allt förklarat för sig ungefär 100 gånger, jag gillar när regissören litar på att hans åskådare har en uns IQ i sig som amerikanska regissörer inte tillåts säg göras. Behåller sin trea som jag satte för 10 år sedan när jag sist såg den, däremot är den lite starkare nu. (9+/15)
karlmats
2015-03-01
En väldigt välgjord film, för den som har tålamod att ge sig på en film som inte ger dig alla lösningar direkt är det här ett väldigt bra val. Speciellt om du gillar psykologiska thrillers blandade med en del skräckelement. Jag var så kluven efter första titten och medföljande läsning om filmen att jag var tvungen att se den igen. Så här efter andra titten känner jag att de flesta bitarna föll på plats ganska bra. Vill inte spoila nånting så nöjer mig med att både stämning och skådespelarinsatser var på topp. Kul med en film som klarar bechdeltestet galant också. Inget att slötitta på, då blir man nog mest förvirrad. En stark 3a trots att jag inte är något större fan av skräckgenren, riktigt obehaglig stundtals också.
Ogräset
2014-10-13
Psykologisk skräck. ♡ Tyckte att det var lätt att förstå konceptet/tanken bakom filmen när den var slut. Alla små saker genom hela filmen kändes förståeliga då. Men det är absolut en film man behöver titta på när man är pigg och koncentrerad - annars känns den nog mest seg.
Tatty
2014-05-26
Läskigt och spännande men inte bra film. Den var ganska rörigt och jag blev förvirrad över vad som egentligen hände.
LacombeLucien
2014-04-21
Läskig.
angiiee
2014-03-05
Efter att ha läst lite förklaringar av filmen så känner jag att den inte var jättedålig, men den får ändå ett lågt betyg för man ska inte behöva läsa sig till att förstå en film. Särskilt inte en skräckfilm. Dessutom hade den vissa element som kändes helt meningslösa för storyn, som bara var inlagda för att man skulle hoppa till och blir rädd.
Visa äldre kommentarer »