Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

A Taxi Driver


Året är 1980 då en ovetande taxichaufför från Seoul, desperat att få ihop pengar, tar på sig uppdraget att köra till Gwangju med en tysk reporter som är på plats för att rapportera om våldsamheterna som pågår i staden.


Originaltitel Taeksi Unjeonsa
Regissör Jang Hun
Manus Eom Yu-na
Genre Drama, Action, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Song Kang-ho, Thomas Kretschmann, Yu Hae-jin, Park Hyuk-kwon, Choi Gwi-hwa, Ryu Jun-yeol, Jeon Hye-jin, Ko Chang-seok
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 55
Filmnummer 127829

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2018-10-26
Gripande och emotionell och den behandlar ämnet om hur politik påverkar oss alla och hur lätt det kan vara att blunda när det mest drabbar andra men hur man kan välja att stå upp eller fly när man tvingas se det. Välspelat och Song Kang-ho lyfter karaktären han spelar. Slutet och verklighetsanknytningen är riktigt fin och rörande. Underhållande rakt igenom och en intressant historielektion. Väldigt klar men inte jättestark fyra.
HerrNenne
2018-06-02
Växer in i en tung, hemsk och sorglig film. Blir bara bättre ju längre den håller på.
BrutusBeefcake
2017-11-02
Slår hårt mot en framåt slutet, A Taxi Driver börjar som en varm och till stora delar rolig film men ändras snabbt till en jobbig och tragisk film utan att alls bli för sentimental. Song Kang-ho gör en helt otrolig insats och han och Thomas Kretchmann's kemi är helt fantastisk trots de språkliga barriärerna. Det har gjorts filmatiseringar på studentupproren i Gwangju 1980 tidigare men ingen är i närheten lika bra och berör i lika stor grad som A Taxi Driver. Ett måste att se från detta året. (12/15)