Tusen gånger god natt

Rebecca är en av världens främsta krigsfotografer. Hon måste klara en stor känslomässig storm när hennes man inte längre ställer upp för hennes farliga liv. Han och deras unga döttrar behöver Rebecca, som dock älskar både sin familj och sitt arbete...

Originaltitel Tusen ganger god natt
Alternativ titel A Thousand Times Good Night
Regissör Erik Poppe
Manus Erik Poppe, Harald Rosenløw-Eeg
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Chloë Annett, Mireille Darc, Larry Mullen Jr, Mads Ousdal, Lauryn Canny, Bush Moukarzel, Eve Macklin

Skapad 2019-11-10 av Albion1
Den här filmen handlar om en kvinna som måste välja mellan kärlek till sin familj som bor på Irland och sitt jobb som krigsfotograf i Mellanöstern. Den visar hennes passion och hängivenhet till...   Läs mer »

Bokföringsprogrammet Mineko

KyLLo
2017-07-22
Här är det ett klassiskt dilemma med en huvudperson som brottas med att göra karriär och samtidigt vara en bra förälder. Det ovanliga i filmsammanhang är väl att det är en kvinna som är krigsfotograf. På grund av hennes yrke får man en del spänning på köpet. Juliette Binoche är som väntat stabil i huvudrollen och jag blev positivt överraskad av Lauryn Canny som spelar hennes äldsta dotter. Det är en genomgående deppig film. Rollpersonerna känns ganska vanliga men samtidigt ointressanta.
mammene
2017-07-21
Framkallade många känslor och till slut visste jag inte vad jag skulle tycka. Svårt dilemma att få ihop, det tyckte jag man lyckades med för jag kände inte att man tog ställning för någon.
Memmem
2017-07-13
Ambitiöst, men tjatigt och sterilt krigsdrama! Filmens norske regissör Erik Poppe var själv krigskorrespondent och filmkritiker innan han började regissera film. Denna film är ambitiös: ett manus om välkända krigsplatser, en världskänd skådespelerska, Juliette Binoche, och inspelning på bland annat två konfliktställen: Kabul och Kenya. Men det räcker inte! Manuset är träigt och förutsebart, personregin är inte riktigt bra och scenografin är ofta märklig, ex.vis är nästan alla bilar och kläder nya och nytvättade. Mycket ser så overkligt och sterilt ut. Personregin fungerar inte bra. Den vanligtvis utmärkta Juliette Binoche brukar spela med små rörelser och många nyanser, men här lyckas hon inte få fram känslorna naturligt. Även övriga skådespelare spelar lite stelt och onaturligt. Filmen känns lite overklig och fängslar inte. Kanske beror det på att det varje dag sänds verkliga krigshändelser i nyhetsprogrammen på teve. Handlingen är inte mycket att orda om: En krigsfotograf, självklart en av världens bästa, vistas hemifrån på farliga platser. Familjen hemma på Irland är naturligtvis orolig. Resten kan man lätt räkna ut. Betyg: 2+
Albion
2017-07-09
En film stöpt i moll från första till sista stund och det kräver ganska mycket av tittaren. På ett sätt en väldigt stark berättelse men den berättas inte fullt så starkt som man kunde önska. Ganska entonig även om stämningen i vissa scener därmed blir bra och trovärdiga medan andra lider av motsatsen. Betyget landar på en 3;a för helheten.
foppa99
2017-07-08
bra, men tyvärr övertydlig
kennert
2015-05-31
Ett tydligt exempel på hur en journalist inte kan vara utan spänningen,utan det går ut över familj och barn.
precineadd
2014-08-04
taffligt gjord moralkaka
redrum_237
2014-07-30
Jag förstår inte hur den här enbart (i skrivandets stund) kan ha 7.2 på IMDb. Helt fantastisk film! Fotot är mycket bra, musiken är toppen, skådespeleriet och manuset är mästerligt! Väldigt bra!
bananton
2013-10-06
Juliette är grym som vanligt. Hon är bättre än filmen!