Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Abigail's Party


Den dominanta Beverly anordnar en fest för sina grannar. Festen övergår under kvällens gång i en uppgörelse mellan henne och maken Laurence.


Originaltitel Abigail's Party
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre 70-tal, Komedi
Skådespelare Alison Steadman, Tim Stern, Janine Duvitski, John Salthouse, Harriet Reynolds
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 56
Filmnummer 32491

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jlam
2016-09-14
Garvade mer åt denna än åt nästan någon annan film! Inte vad man förväntar sig av en gammal tv-pjäs. Perfekta skådisar, dialog och fingertoppskänsla av Leigh skapar en unikt oemotståndlig pinsamhetsstämning. "Ta".
timbo93
2015-06-25
När jag går igenom dessa tidiga verken kan jag inte sluta förundras över hur en och samma regissör kan hålla så hög klass rakt igenom! Oslagbart ångestfyllt; IGEN!
Lillaprinsen
2013-04-10
Här förverkligar Leigh i sin fantasi hur det sociala spelet fungerar enligt min fantasi (= mina mardrömmar). De fyra karaktärerna minus Laurence kompletterar varandra på ett väldigt träffsäkert sätt, men den senare spretar till de centrala konflikterna på ett inte helt konstruktivt sätt. Slutet är riktigt dåligt men det förebådar de betydligt mer framgångsrika klimax som dyker upp i exempelvis Secret & Lies och All or Nothing. Jag väljer att bedöma filmen som jag skulle bedömt pjäsen, men i vilket fall bör det här nog räknas som en lite svagare Leigh-produktion.
KimEkberg
2012-04-28
jävligt virtuos asså, det tar inte många sekunder innan man glömmer att det är fråga om filmad teater. i jämförelse med denna ter sig polanskis carnage platt och lismande. en mycket bra film om sociala spel. Pinter borde vara stolt.
Cftbl
2012-03-31
Nästan en femma alltså. Väldigt fin.