Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

About Schmidt


Warren Schmidt är en helt vanlig amerikansk man. Han har varit gift med sin Helen i 42 år, har en vuxen dotter, har precis pensionerats samt mottagit en guldklocka för lång och trogen tjänst. Efter pensioneringen fortsätter han att gå upp klockan sju varje morgon precis som han gjort i hela sitt liv, men nu har ingenstans att ta vägen och ingenting att sysselsätta sig med. Hans tillvaro ska snart bli helt annorlunda än han någonsin kunnat drömma om och kanske är det så att det är just nu som det meningsfulla livet börjar...


Originaltitel About Schmidt
Regissör Alexander Payne
Manus Alexander Payne, Jim Taylor
Genre Drama, Komedi, 2000-tal, Roadmovie
Skådespelare Jack Nicholson, Dermot Mulroney, Hope Davis, Kathy Bates, June Squibb, Howard Hesseman, Harry Groener, Connie Ray, Len Cariou
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7108
Filmnummer 6228

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av niljoh
Warren Schmidt har kommit till flera av livets vägskäl vid ett och samma tillfälle. Till att börja med har han precis gått i pension efter lång och trogen tjänst som försäkringstjänsteman, o...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
För ett par år sedan kom David Lynch nedtonade pensionärs road movie The Straight Story. Alla anhängare av mys, Lynch eller ?good old american culture? i allmänhet gnuggade händerna och njöt. ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av sethgecko
”About Schmidt” kretsar kring Jack Nicholsons karaktär Warren Schmidt. Warren är en försäkringstjänsteman som just har pensionerats. Han lever ett ganska sorglöst, men tråkigt liv. Hans fru,...   Läs mer »

Kommentarer


Jamesa
2018-01-22
Bra och tänkvärd film. Får en även att fundera på vad som egentligen betyder något
RustyFilm
2016-12-09
Kan man komma längre från action och pangpang än så här, knappast. Denna lågmälda dramakomedi handlar om den grå verklighet en del av oss lever i synnerhet 65+ folket, kan jag tänka. Visst blir man berörd och en smula road av den här historien som även känns realistisk trots sin absurdhet. Jack Nicholson är självfallet väldigt bra i denna stilla roll som Schmidt.
dudson
2016-11-20
Sorgsen och mellankolisk film som även är fin och tänkvärd.
Stygga-Vargen
2016-10-28
Jack Nicholson gör ju som vanligt väldigt bra ifrån sig och även om filmen är väldigt bra så hade den kunnat bli mycket bättre. Filmen är absolut inte dålig men det är ändå en av de lite sämre filmerna Nicholson medverkat i. Svag 4:a.
AlbinWesley
2016-04-17
Den pendlar mellan trea och fyra, för att i slutminuterna väga över till fyran... Det finns så mycket sorgligt där.
Ima_Tree
2016-03-18
Insåg att jag sett den här men kom inte riktigt ihåg. Tänkte att den kanske var en trea eller en dold fyra? Kollade trailern. Det blir en tvåa.
hasse-mate
2015-11-28
Superbra på ett tragikomiskt sätt. Dessutom är Nicholson så fantastiskt briljant! Stark 4:a

2015-08-04
Ikke langt fra femmeren. Nicholson bærer filmen.
Ful_fisk
2014-12-21
Fantastisk film av Alexander Payne där Jack Nicholson spelar man som blir pensionär och börjar undra vad han ska göra av sitt liv. Börjar helt makalöst bra men landar i slutändan på en fyra. Dock är den vid ett flertal tillfällen uppe och nosar på femman, för det är ändå en underbar och gripande skildring av att bli gammal. Slutscenen är oförglömlig. En omtitt kan höja betyget till en femma. Paynes näst bästa film efter Sideways, och det vill inte säga lite! Sjukt bra!
Krille80
2014-10-25
Kul att se Jack Nicholson spela en roll som är i hans ålder. Rolig på ett vemodigt sätt. Detta är bra! 3+
Visa äldre kommentarer »