Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Across the Universe


En hamnarbetare, Jude, reser till USA på 1960-talet för att hitta sin fader. Där blir han förälskad i den amerikanska flickan Lucy. När hennes bror blir värvad till Vietnamkriget blir de engagerade fredsaktivister.


Originaltitel Across the Universe
Regissör Julie Taymor
Manus Dick Clement, Ian La Frenais
Genre Drama, Romantik, Musikal, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson (II), Dana Fuchs, Martin Luther, T V Carpio, Eddie Izzard, Salma Hayek, Bono, Robert Clohessy, Logan Marshall-Green, Dylan Baker, Linda Emond, James Urbaniak, Spencer Liff, Joe Cocker, Michael Ryan (I)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2439
Filmnummer 52560

Recensioner

Skapad 2008-10-11 av wst
Filmen handlar om den brittiske hamnarbetaren Jude (Jim Sturgess) som under 1960-talet åker till USA för att leta rätt på sin försvunne far som han aldrig tidigare träffat. Genom en adress komme...   Läs mer »

Skapad 2008-02-16 av Söderkis
Filmen handlar om några personers öden som flätas samman då de möts och flyttar ihop till ett kollektiv i 1960-talets New York, då protesterna mot Vietnamkriget var som störst. En kärlekshisto...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2018-07-04
Redan från början är det väldigt klart hur känslolöst och platt allting är vilket förvånar mig lite då den har fått så mycket bra betyg och fina omdömen av många. Men filmen är helt utan fingertoppskänsla och sången är så känslolös och passar oftast rätt dåligt in öht. Bitvis är det detaljer och delar jag gillar men sen är den också alldeles för lång och tråkig så det blir på det stora hela inte mer än en ganska svag tvåa.
lo0
2018-02-12
Tydligen inte en film för alla. Riktigt tråkig story och tråkiga karaktärer
federico033
2017-07-21
Sätter en trea pga Beatles, jag kommer på mig själv med att bli ordentligt rörd ett par ggr. Men det är musiken som påverkar mig, aldrig storyn. Judy och Lucy känns engagerar mig aldrig och Max och mer kemi än av de andra har. Filmen vill så gärna lyfta fram J&L som det här oförglömliga kärleksparet men har inget annat att motivera det med än "för att vi säger det"
Stygga-Vargen
2016-07-24
Gillar Beatles så det var kul att få se en musikal med deras låtar. Storyn är väl så där men annars finns det inte mycket att klaga på.
sawa
2015-07-28
Lång. Långsam. Ointressant (fast jag tog mig igenom hela och fick se Joe Cocker!).
Krille80
2014-12-22
Hur i hela världen har de kunnat misslyckats med en film där de använder sig av över 30 fantastiska Beatles-låtar. De var just inslagen av Beatles-låtarna som fick mig att se denna film men redan från start är momenten mellan låtarna så ointressant och tråkigt att det blir plågsamt. Till slut snabbspoladen jag fram från den ena låten till den andra. En riktigt misslyckad film men framförallt tråkig! 1+
V70
2014-02-08
Snygg, påkostad, fantastisk musik och... lame.
Pillynilly
2014-01-25
Nej. Rörig är bara förnamnet. Bara höga personer kommer gilla denna, psykaldeliskt skit.
Skez
2013-12-08
Tycker denna är jättebra! Som ni kan se på betyget jag satt. Jag älskar sättet nya karaktärer introduceras på och jag älskar det väldigt konstnärliga (om än eventuellt lite märkliga) sättet känslor förmedlas på.
snideby
2013-07-18
Filmen lyckas ta sig upp till en 3:a enbart tack vare musiken (som i Beatlarnas egna briljanta genialitet är värd en 5:a). Men handlingen i sig blir rörig och presentationerna av låtarna i storyn känns krystade. Ibland tror jag att de har klämt in vissa låtar bara för att de ska vara med och sedan försökt bygga storyn runt dem på ett slarvigt sätt. Bästa rollbesättningen i hela filmen är Eddie Izzard som är som klippt och skuren för en lurig karaktär som Mr Kite. Tyvärr tror jag att man, om man älskar Beatles, kan bli lite besviken på filmen som helhet. Det blev i alla fall jag.
Visa äldre kommentarer »