2.5

Adam & Eva

Adam och Eva har varit gifta i fyra år men romansen har försvunnit från deras relation och ersatts av rutin och tristess. När Eva en dag lämnar Adam efter att han har varit otrogen inser Adam att han fortfarande älskar Eva och måste försöka vinna tillbaka henne.

Originaltitel Adam & Eva
Alternativ titel Adam och Eva
Regissör Måns Herngren, Hannes Holm
Manus Hannes Holm, Måns Herngren
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Björn Kjellman, Josefin Nilsson, Tintin Anderzon, Jacob Ericksson, Reine Brynolfsson, Katrin Sundberg, Dubrilla Ekerlund, Gunilla Röör, Tomas von Brömssen, Vanna Rosenberg, Eva Röse, Kjell Alinge, Jonas Gardell, Gert Fylking, Felix Herngren, Rebecca Scheja, Per Sandberg, Leonard Scheja, Michael Segerström, Jonas Malmsjö, Jonas Cornell

Albion
2024-09-13
Omtitt efter 24 år. Jag tycker den har en ton och en form som tilltalar även om det blir lite väl mycket Björn Kjellman i längden. Betyget räcker återigen till en stark 3;a, 3+
hsimpson
2019-06-16
Svensk film när den är som allra svenskast.
Memmem
2019-06-13
Underhållande komedi! Denna film påminner om "Hundtricket" och har flera gemensamma personer. En lått komedi med flera vändningar. Adam är i trettioårsåldern och arbetar i en fotoaffär, hans hustru är ingenjör. Adam är otrogen och de går skilda vägar. Han är inriktad på att skaffa nya tjejer, hon på att arbeta. Flera satirer över den tidens företeelser, bland annat det överdrivna användandet av ordet "patetiskt". Bra spelat av Björn Kjellman som Adam, goda insatser även av andra skådespelare. Jag skrattade många gånger. Bilder på olika bostäder, en sommarstuga, en sjö, Stockholm, Köpenhamn, naturen. Musiken var onödigt hög ibland, men i övrigt ett gott hantverk. Betyg: 3½-
Bear
2019-03-27
Många träffande detaljer som höjer upp rejält, men tv-filmskänsla i övrigt...och då menar jag tv-film på 90-talet :)
Ful_fisk
2018-03-29
Smart och skojig film om relationer. Väldigt uppfinningsrik och fyndig! Lånar kanske lite väl friskt från Annie Hall men fungerar bra ändå.
2021-01-16
En film som jag mins väldigt svag, men som inte passade mig alls. Säkert svensk skitfilm i vanlig ordning...
2016-10-18
Bra och underhållande film med bra skådespelare. Svag 4:a.
Jamesa
2016-05-11
Helt okej och har sina poänger.
stenken
2016-02-12