Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Adaptation


Trots att författaren Charlie Kaufman blev Oscarsnominerad för sitt debutmanus till succén "I huvudet på John Malkovich", känner han sig osäker både som yrkesmänniska och i det privata. Just nu brottas Charlie med ett nytt komplicerat uppdrag, nämligen att försöka bearbeta Orkidétjuven, en hyllad faktabok av New Yorker journalisten Susan Orlean om den fanatiske och bisarre orkidéodlaren John Laroche i Floridas träskmarker. Situationen förbättras definitivt inte av att Charlies bekymmerslöse tvillingbror Donald en dag flyttar in i huset med avsikt att också börja skriva på ett filmmanus...


Originaltitel Adaptation.
Regissör Spike Jonze
Manus Charlie Kaufman
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Nicolas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper, Cara Seymour, Brian Cox, Tilda Swinton, Judy Greer, Maggie Gyllenhaal, Ron Livingston, Jay Tavare, Jim Beaver, Doug Jones, Litefoot, Roger Willie, Gary Farmer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9708
Filmnummer 6681

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av billybob
Det här är en komedi om en manusförfattare som kämpar med att skriva ett manus på Susan Orleans roman \"The Orchid Thief\", som i sin tur handlar om en orkidéodlare som klonar sällsynta orkidé...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Lorendriel
Charlie Kaufman (Nicolas Cage) har ett problem. Han ska skriva manuset till en filmatisering av en bok. Problemet är att boken inte har någon handling. Den handlar om orchidéer. Hur gör man en fil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av PercyStarter
Ett tips till alla som tänker se den här filmen: Se till att vara väldigt utvilade när ni trycker på play. Det här är ingen film som man kan slötitta på en sen söndagskväll, då kommer ni m...   Läs mer »

Kommentarer


Supernaut
2020-07-27
Spike Jonze och Charlie Kaufman är väldigt bra tillsammans, så även här. Välspelat, snyggt och strålande manus. Mycket bra!
Dele
2017-10-19
Cage är bra och filmen har intressanta infallsvinklar. Vissa ingredienser och scenlösningar drar tyvärr ner den övergripande lekfullheten och fräschören.
Murvel48
2017-03-15
Det började som en etta, steg till en fyra en stund - men de sista 20 minuterna tvärvände det och störtdök till en tvåa.
Zebulonm
2016-10-30
Riktigt seg i början men växer o växer ju längre filmen går. Cage e riktigt bra...
MaxMackan
2016-09-03
Fortfarande en av de smartaste filmerna som gjorts. När jag "knäckte" koden var jag helt såld med hakan i golvet.
Aristi
2015-10-23
Förstår inte riktigt "hyppen", inte min typ av film. Svag 3a
AlbinWesley
2015-10-22
Efter väldigt många år av väntan har jag nu slutligen sett den, och meta-aspekterna har ju inte direkt överdrivits så som jag kanske trodde. Det funkar på så många nivåer att jag blir väldigt förvirrad av att försöka nysta ut det i huvet. Kanske skulle det gå bättre i skrift men jag känner att det skulle förta lite av mystiken. Så jag låter det va. I mångt och mycket genialt bra film.
Cloudane
2015-06-26
Snudd på 5a, fantastiskt bra!
claradidam
2015-03-20
Intressanta karaktärer, bra skådespelare och speciell handling. Det talar till en på en nivå man inte riktigt själv kan förstå. Och slutet är så intressant i samband med resten av filmen. Vad innebär det? Väldigt bra.
Krille80
2015-01-12
Detta är egentligen en film man bör sett två gånger innan man sätter ett betyg på den. I väntan på min omtitt så kan jag bara säga att det finns något underbart med denna innehållsrika film. Inledningsvis hade jag problem med att jag inte fick något grepp om filmen. Mot slutet är det just det som gör att jag tycker om den så mycket. Nic Cage är bra här.
Visa äldre kommentarer »