3.7

Admiral Yamamoto

Filmen handlar om den japanska flottans ledare amiral Isoroku Yamamoto som väl känner sina kommande fienders styrka och därför ser med yttersta oro på att Japan skall dras in i det andra världskriget. När ordern om krig ändå kommer satsar han allt på att Japan skall slå ut den amerikanska flottan i ett enda slag genom en attack på den amerikanska flottbasen i Pearl Harbor.

Originaltitel Rengo kantai shirei chôkan: Yamamoto Isoroku
Alternativ titel Admiral of the Grand Fleet: Isoroku Yamamoto Combined Fleet Admiral Isoroku Yamamoto Yamamoto Isokuro Yamamoto Isoroku
Regissör Seiji Maruyama
Manus Shinobu Hashimoto, Seiji Maruyama
Genre Drama, Krig, 60-tal
Skådespelare Toshirô Mifune, Yôko Tsukasa, Yuzo Kayama, Toshio Kurosawa, Kazuo Nakaya, Makoto Satô, Daisuke Katô, Akihiko Hirata, Yoshio Inaba, Fuyuki Murakami

goeran
2014-02-22
Seiji Maruyamas Admiral Yamamoto från 1968 är välgjord film om Isoroku Yamamoto; den japanska flottans befälhavare under andra världskriget och den som planerade och organiserade attacken på Pearl Harbor. Toshirô Mifune fungerar väl i rollen som den karismatiske amiralen.