Afterschool

Alla elever på den exklusiva privatskola Rob går på måste välja ett tillvalsämne, "afterschool". Rob tar video och när han ensam i korridoren testfilmar olika vinklar och zoomlägen, råkar han fånga hur ett tvillingpar, de två vackraste och populäraste tjejerna på skolan, dör av en överdos. Skolledningen upprättar kosmetiska säkerhetsrutiner men vägrar att på allvar befatta sig med elevernas drogmissbruk. I långsamma, stiliserade tagningar som ofta fokuserar på en rygg eller ett par skor i stället för den som pratar, berättas historien om ett tonårsliv i en kall verklighet där de vuxna hellre vill höra bekväma lögner än obekväma sanningar.

Originaltitel Afterschool
Regissör Antonio Campos
Manus Antonio Campos
Genre Drama, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Ezra Miller, Jeremy Allen White, Emory Cohen, Michael Stuhlbarg, Addison Timlin, David Costabile, Rosemarie DeWitt, Dariusz M Uczkowski, Gary Wilmes, Lee Wilkof, Paul Sparks, Bill Raymond, Alexandra Neil, Mark Zeisler, Christopher McCann, Byrdie Bell

AlbinWesley
2015-07-05
Otroligt lågmäld i alla avseenden. Väldigt behaglig, på så sätt. Men det hindrar den även från att göra några vidare bestående avtryck, känner jag. Jag föll inte pladask för dess intrig i detta utförande. Eloge till mycket fint skådespel från de flesta håll dock, bra!

2010-02-26
Orkade inte titta klart. Den var lam...
wargen
2009-03-23
Jag värderar denna filmen som den bästa jag har sett i nuläget.