Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Agora


Ett drama som utspelar sig i det romerska Egypten. En slav vänder sig till kristendomen i hopp om frihet samtidigt som han förälskar sig i sin ägarinna, den berömda kvinnliga filosofiprofessorn och ateisten Hypatia av Alexandria.


Originaltitel Agora
Alternativ titel Mists of Time
Regissör Alejandro Amenábar
Manus Alejandro Amenábar, Mateo Gil
Genre Drama, Action, Romantik, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Rachel Weisz, Homayoun Ershadi, Michael Lonsdale, Richard Durden, Rupert Evans, Max Minghella, Oshri Cohen, Manuel Cauchi, Oscar Isaac, Ashraf Barhom, Yousef 'Joe' Sweid, Sami Samir, Harry Borg, Charles Thake
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 838
Filmnummer 75724

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Roswall
2017-06-14
Bra miljöer och helt ok skådespel. Lite tråkigt med den ensidag upplysningsmytiska skildringen av historisk forskning och klyftan i mellan kristendom och filosofi. I själva verket fanns det många lärda kristna som beundrade Hypatias arbete. Extra tråkigt att en sådan världsbild där förnuft förenar och tro splittrar förstärks när vi snarare behöver förenas och förstå varandra trots att vi tänker och tror olika.
RustyFilm
2016-12-11
Det här är ett gäspigt och mediokert episkt drama. Spelplats är Alexandria på 300-talet. Sandalfilm
KyLLo
2015-10-11
Välgjord men mainstream. Inget jag fastnar för eller lägger på minnet.
Barneyk
2015-04-19
Jag saknar tempo och konflikter jag bryr mig om. Det som engagerar mig mest med filmen är Hypatias försök att förstå jorden och solen. Mycket annat är totalt oengagerande för mig.
FUR
2015-01-10
Stark på sitt vis, framförallt estetiskt storslagen - men jag fann det inte särskilt engagerande annat än i slutet. Stark tvåa.
Ehrmann
2014-09-12
Som redan påpekats så brer filmen på lite utöver vad man egentligen vet om Hypatias tänkande, och händelseförloppet vad gäller upploppen har också ändrats något. Men det gör inget. Själva skildringen av livet i Alexandria lyckas man här fånga på ett väldigt övertygande sätt. Miljöerna är fantastiska och ser helt autentiska ut. Den bästa film jag har sett som behandlar denna tidsperiod (mycket bättre än alla åtskilliga filmatiseringar av Caesar, Alexander, Odysseus och de trojanska krigen).
Calx_Achillis
2013-08-22
Över förväntan. Stark trea.
RebeckaNilsson
2013-08-08
Svag fyra.
fari
2012-12-13
Väldigt underskattad film med djup, prosaiskt bildspråk. Kampen mellan det, för vetenskapen, ljusa och mörka står i centrum och inte historia som sådan vilket är en anledning till att många feltolkar berättandet. Lite synd faktiskt då filmen har ett fantastiskt flöde. Stark fyra.
Mizar
2012-05-05
Gillar religionskritiken, men filmen är väldigt ohistorisk, vilket ju också redan påpekats. Sådant sänker alltid betyget på den här sortens filmer, jag blir väldigt irriterad av det.
Visa äldre kommentarer »