Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Aileen: Life and Death of a Serial Killer


1992 gjorde Nick Broomfield (Kurt & Courtney, Biggie & Tupac) en film om den kvinnliga seriemörderskan Aileen Wuornos, dömd till döden för sju mord. När filmen tio år senare användes som bevismaterial i de märkliga turerna inför Aileens avrättning började Broomfield att filma igen. Som vanligt väjer han inte för något och stänger aldrig av kameran. Det skakande resultatet skildrar inte bara Aileens svåra barndom, utan är även ett tydligt ställningstagande mot dödsstraff och det tveksamma i att avrätta mentalt sjuka.


Originaltitel Aileen: Life and Death of a Serial Killer
Regissör Nick Broomfield, Joan Churchill
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 453
Filmnummer 16725

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


gjoob
2016-08-29
Till slut blir det tjatigt att lyssna på den galna kärringen... Kände ingen som helst sympati för varken Aileen eller Nicks politiska statement. Ensidig dokumentär.
Dele
2016-07-17
En mer gripande och strukturerad dokumentär än den första "Aileen Wuornos: Selling Of A Serial Killer". Här täcks det mesta som även togs upp där, samt mer. Fascinerande och obehagligt att följa Aileens resa mot sin avrättning, och samtidigt få insikt i hennes bakgrund och spelet bakom rättegången, media och behandling i fängelset. Stark dokumentär.
AlbinWesley
2015-06-21
Tycker den här filmen lämnade ganska mycket kvar att önska, men jag kan inte förneka att ämnets egen styrka, och inblicken i det som ges av filmen, väger upp för en hel del störningsmoment.
emilype
2015-01-22
Aileen Wuornos öde har fascinerat mig sedan jag såg Charlize Therons tolkning av henne i filmen "Monster". Hur någon som utfört så "onda" handlingar ändå får min och många andras fullaste sympati? Men det är trotsallt just det. Vi är alla människor och vi bär alla på "ondska" och "godhet" inom oss. Onda handlingar gör inte en människa mer "ond" än någon annan. Bara mer mentalt förvirrad. Aileen var såpass utsatt hela livet att hon antagligen förlorat verklighetsuppfattningen. Men var det "rätt" att avrätta henne pga psykisk ohälsa? Psykisk ohälsa som i sin tur grundar sig i en barndom/ett liv fyllt av svek, utanförskap och fysiska och sexuella övergrepp? Hur som helst, det finns många frågor man kan ställa sig och mer passande forum än här... För att återgå till dokumentären gör Nick Broomfield ett intressant, kanske något vinklat, porträtt av Aileens väg mot avrättning. Ett porträtt som väcker många frågor och tankar. Helt klart sevärd. 6/10.
vonadel
2015-01-11
Jag tycker den var fängslande (no pun intended). Men, framförallt är den obehaglig. Tycker man lämnas med en obehagskänsla som sitter i ett tag. Den väcker så många frågor. Vemvilka är de mest onda egentligen? Vem är frisk, vem är sjuk? Så tragisk, och samtidigt så intressant. 7/10
Rehn108
2014-12-20
De åsikter jag hunnit skaffa mig efter förra filmen ändras nu med den här filmens helt andra perspektiv. Jag tycker inte att man ska läsa om den innan man tittar. Se den första dokumentären. Uppskattar du den så kollar du in den här också. De är ungefär på samma nivå. Betyg 3/5 eller 4/6.
#54
2014-11-23
Hemsk.
Zipper
2014-01-22
Jag har blandade känslor för Nick Broomfield, men människoödet han skildrar är starkt.
daniel77
2013-10-30
Fascinerande! Men mer människan än själva filmen. Okej intervjuer, men skulle önska ett mer genomtänkt narrativ. Eller åtminstone en annan berättarröst.
JimCarrey
2012-12-03
Nick Broomfield gör ett så jävla äckligt och sliskigt intryck att det mest stående intrycket av hans dokumentärer alltid blir en önskan att nån av de galna mördare eller hiphop-gangsters han intervjuar ska lyckas ta livet av honom... Tills den dagen får man nöja sig med att dokumentärerna brukar behandla ganska spännande livsöden
Visa äldre kommentarer »