Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Akira


Världen har genomlevt ett förödande krig med massförstörelsevapen. Japans återuppbyggda huvudstad Neo-Tokyo är en dekadent mega-stad präglad av kriminalitet och ungdomsgäng. Den politiska situationen är instabil. Korruption, polisvåld och massarbetslöshet har lett massorna i protest. De två motorcykelligisterna Kaneda och Tetsuo inblandas genom en olycka in i en intrig av politisk konspiration som kretsar kring en grupp barn med psykiska krafter och den mystiska Akira.

Baserad på mangan Akira av Katsuhiro Otomo från år 1982-1990.


Originaltitel Akira
Regissör Katsuhiro Otomo
Manus Izô Hashimoto, Katsuhiro Ôtomo
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, Anime, 80-tal
Skådespelare Mitsuo Iwata (röst), Nozomu Sasaki (röst), Mami Koyama (röst), Tesshô Genda (röst), Hiroshi Ôtake (röst), Kôichi Kitamura (röst), Michihiro Ikemizu (röst), Yuriko Fuchizaki (röst), Masaaki Ôkura (röst), Tarô Arakawa (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6915
Filmnummer 4674

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-03-05
Vid omtitt efter cirka 20 år kändes den nog svagare än jag mindes den. Fortfarande fantastiskt tecknad, men det är synd att det minimalistiska soundtracket inte är representativt för resten av filmens berättande - där karaktärerna bokstavligen aldrig håller tyst. Det är ett oavbrutet och innehållslöst skrikande, och jag tror den hade kunnat säga så mycket mer om den sagt mindre, något den vid enstaka tillfällen verkar förstå. Satte en fyra förra gången jag såg den, tror jag kanske låter betyget sitta kvar, men det är en väldigt svag fyra. Kanske är det så att jag faktiskt inte gillar anime ändå.
BarryHero
2022-12-19
Många underbara animeringar, actionscener, och ikoniska ögonblick (som t ex "Akira slide" Tetsuo gör med motorcykeln. Historien däremot är minst sagt svår att hänga med i och frågan om en omtitt inte vore på sin plats för att försöka hänga med i alla svängar. Kul att de förutsåg Tokyo-OS 2020.
Robkiller
2022-10-27
Actioninriktad och spårar väl ur. Ändå underhållande.
Starkbröl
2022-05-26
Knarkig och sprudlande av idéer som tyvärr ger ett fragmentariskt intryck men extremt snyggt gjord.
MovieNerd
2020-06-14
Aldrig fattat mig på anime, tyvärr! Dock är den väldigt, väldigt snygg att titta på.
Morty
2020-04-21
Man kan inte sätta 3,5? Det får bli "bara" en trea då. Såg om den här om året och bortsett från animationen som fortfarande är i världsklass tycker jag inte filmen håller ihop riktigt lika bea som jag gjorde i min ungdom.
myslas
2020-04-13
Jag gillar att se på anime rent generellt men är det en genre jag aldrig gillat i det här formatet så är det action. Akira visade sig inte vara något undantag. Det här är enligt mig inte särskilt bra, mest rörigt och väldigt överdrivet. Det här kan inte mäta sig med det Ghibli gjort eller de många andra intressanta animerade draman som hela tiden produceras i Japan. Det mest imponerande är att de förutspådde att OS 2020 skulle gå i Tokyo.
Jompalompier
2018-05-03
Sjukt snygg och första halvan är väldigt bra men sen tycker jag att den trampar mycket vatten och inte kommer någonvart.
BrutusBeefcake
2017-12-10
Den överlägset snyggaste tecknade filmen jag någonsin sett och de första 60 minuterna är helt fantastiska, sedan segar det tyvärr ner sig en del fram till den fina cronenbergiska avlutningen. Tetsuo är en ruggigt bra karaktär men tyvärr så är inte de andra i närheten av honom och bleknar verkligen i jämförelse som blir en nackdel för filmen. Men det är ändå riktigt bra skall sägas. (11/15)
andmoreagain
2017-06-23
Häftig. Kanske med en liten knepig rytm men kanske bara för att det är asian/manga? Filmens grandiosa och mystiska avslutning är helt suverän.
Visa äldre kommentarer »