Aladdin

Emiren Jafar har sökt hela sitt liv efter en grotta med en magisk lampa i. När Jafar äntligen hittar grottan visar det sig att bara en enda person får gå in, den fattige och snälle gatupojken Aladdin. Samtidigt har sultanens dotter Jasmine allt man kan önska sig, utom frihet. En dag rymmer hon för att få leva som en vanlig människa och träffar den fattige men godhjärtade pojken Aladdin. Innan de vet ordet av är de förälskade i varandra - och indragna i sitt livs äventyr!

Originaltitel Aladdin
Regissör Guy Ritchie
Manus Guy Ritchie, John August
Genre Komedi, Familjefilm, Romantik, Musikal, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen, Jordan A Nash, Taliyah Blair, Aubrey Lin, Amir Boutrous, Numan Acar, Stefan Kalipha, Nina Wadia, Amer Chadha-Patel, Alan Tudyk (röst)

Skapad 2019-12-21 av Krilledood
Förvaltar arvet från den tecknade Disney-filmen väl. Jag gillar Will Smiths egna tolkning av Anden, han har stor charm och lyckas få in sin härliga rappstil i låtarna. Nyversionen av de mest min...   Läs mer »

Nathalena
2022-07-25
Ett skämt jämfört med originalet som är ett mästerverk.
2021-04-23
Var fanns skämskudden, som en dålig indiskmusikal!!!
Zebulonm
2021-01-22
Nä. Se den tecknade istället..
finkan
2020-10-15
Den var bra men föredrar den tecknade
2020-08-22
Det är en ganska okej film det här. Hyfsat underhållande, och utan några större störningsmoment. Men de här nyinspelningarna sprudlar ju inte av kreativitet direkt, och här blir det lite väl trött. Will Smith och Naomi Scott sköter sig helt okej, men i övrigt är det bleka skådespelarinsatser. Särskilt Mena Massoud är en riktigt trist figur. Visuellt känns det också lite själlöst. Det ligger en löpande-band-känsla över alltihop. Kompetent ihopsatt och genomfört, men inte mer än så. Men tvåan är åtminstone ganska stark
Tatty
2020-07-08
Gillade den väldigt mycket! Will Smith gillar jag skarpt i filmen!
Ghostface
2020-05-16
Kalkon deluxe, disneymodellen att slänga in mänskliga drag hos djur fungerar bättre än att slänga in mänskliga drag hos människor. Karaktärerna blir omöjliga att känna vare sig sympati eller antipati för, miljöerna och kläderna kändes mer äkta i den tecknade filmen. Ibland kan en kalkon vara uppfriskande men hade trott att en specifik regissör som Guy Ritchie skulle tillföra en extra krydda här.
dafreakish
2020-04-25
Man kan tycka vad man vill om alla dessa spelfilmer baserade på sina animerade förlagor. Det här är dock den bästa i gänget än så länge. Smith fungerar oväntat bra som anden och i övrigt är det snyggt och gjort med glimten i ögat trots det uppenbara pengahämtandet hos publiken. Pedrad borde ha fått mer scener.
Nydahl75
2020-04-10
När Will Smith öppnade foderluckan och började sjunga stängde jag av.. Hade inte en tanke alls på att det var nån tramsig musikal
F-M-J
2020-03-11
Riktigt dålig adaption av en barndomsklassiker. Sången var bedrövlig och det kändes knappt som den ansträngde sig.