Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Alena


Alenas liv är långt ifrån enkelt och det blir inte bättre när hon börjar på internatskolan Ekensberg, där hennes liv utvecklas till ett rent helvete. Hon blir direkt trakasserad av de snobbiga tjejerna från lacrosselaget med gängledaren Filippa i spetsen. Alenas bästa vän, Josefin, vägrar dock låta henne ta mer skit och om inte Alena gör något åt saken så kommer Josefin att rycka in, något som kan få ödesdigra konsekvenser för alla. Filmen är baserad på Kim W. Anderssons serieroman från 2011/2012.


Originaltitel Alena
Regissör Daniel Di Grado
Manus Daniel Di Grado, Kerstin Gezelius, Alexander Onofri
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Amalia Holm, Molly Nutley, Felice Jankell, Rebecka Nyman, Fanny Klefelt, Marie Senghore, Helena af Sandeberg, Johan Ehn, Ulrika Ellemark, Malin Persson, Max Nilén
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 145
Filmnummer 117531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Stygga-Vargen
2022-02-06
Wow alltså!
Rai
2021-07-22
Fruktansvärd på alla sätt och vis...
lucius
2020-10-07
Ganska dåligt skådespeleri och en orealistisk tonvikt på Lacrosse. Vilka svenska skolor har egentligen lacrosse-lag som åker runt och möter varandra och finns det verkligen inget annat att göra när man går i skolan än att spela lacrosse? Matematik t.ex? Det primära hotet i filmen verkar vara om Filippa ska bli petad från lacrosse-laget. Det pratas en del om relegering också, men det är mest den förlorade lacrosse-platsen som verkar vara katastrofen.

2018-07-31
Okej, så jag förstod först i eftertexterna att delar av filmen är filmade på min gamla högstadieskola och att det var därför filmen gav mig på mycket realistisk ångest och otäck känsla. Jag minns att jag tänkte att det där trapphuset var det sista stället man vill sitta i när man varit med om ett övergrepp, men insåg sen att det var pga att det var filmat där vår riktiga gympalärare brukade tafsa och kommentera på barnens kroppar (han jobbar för övrigt kvar då hela rektorsexpedition skrattade åt oss när flertalet av oss barn önskade anmäla honom). Jag tänkte att de hade lyckats få till en så typisk obehaglig skolmiljö, men förstår nu att det kanske mest var för att det var min riktiga skolmardröm de illustrerat. Jag vet inte om jag gillar eller hatar den här filmen nu. Och jag vet inte om den faktiskt var bra, eller om jag bara är programmerad till att känna skräck av att se den där miljön igen.
TheHorrorfan
2017-08-17
Snyggt foto ja, och bra skådespelare. Sen var det dessvärre allt.
SUKOF
2016-09-09
oj jag har aldrig skrattat rakt ut i en biosalong förut. aldrig sett nåt så genomdåligt.
Pleu
2016-08-25
Tycker det är rätt kasst att dom flesta som har kommenterat här verkar ha dömt ut långfilmen baserat på tv-versionen. Vilket känns jäkligt onödigt. Filmen är en riktigt bra filmatisering av den grafiska novell som den är baserad på. För en gångs skull är filmen faktiskt precis lika bra som boken/serien! Dom är visserligen bra på olika sätt, men båda är verkligen fantastiska. :)
skogg
2015-11-14
Väldigt välgjord, som en blandning mellan Låt den rätte komma in och ondskan. Synd för frånvaron av skådespelare.
haajen
2015-08-17
Snyggt foto och Jankell är bra men resten är mindre kul, förutsägbart och segt.
Kortfilm
2015-07-07
Som en svensk version av skräckfilmen Carrie. Estetiskt tilltalande åtminstone.
Visa äldre kommentarer »