2.1
2.1
Alice i underlandet

Musikalisk spelfilm av den klassiska sagan om Alice som faller ner i Underlandet.
Originaltitel | Alice's Adventures in Wonderland |
Regissör | William Sterling |
Manus | William Sterling |
Genre | Familjefilm, Musikal, Fantasy, 70-tal |
Skådespelare | Ralph Richardson, Michael Crawford, Fiona Fullerton, Michael Jayston, Hywel Bennett, Davy Kaye, William Ellis, Peter Sellers, Dudley Moore |
Väldigt delad till det här. Trevligt att se att de fick med väldigt mycket (främst dialoger) från första boken iallafall, som många andra adaptioner ibland inte orkar med. Sevärt i vilket fall! Stark tvåa.
Va? Har inte heller lästboken och inte sett nån annan film och jag blev mycket förvånad över hur händelselös och obegriplig den här historien var. När jag läste allmän språkvetenskap var Alice i underlandet ofta citerad i kurslitteraturen, men all form av intelligens är vackert utsuddad ur den här versionen i alla fall. Fina kostymer, men det har gått 40 år, och musiken är inte precis vad jag skulle beskriva som trallvänlig. Hur ska det här kunna bli en storfilm, det undrar jag. Och ska Johnny Depp vara med i sammanlagt 10 minuter i den versionen också?
Jag kan inte påstå att den är dålig men jag kände inget alls för den och kunde inte hänga med i svängarna. Jag har aldrig läst boken eller sett nån annan Aiu-film så jag visste inte vad jag gav mig in på, Fiona Fullerton verkade bra i rollen som Alice. Funderar dock på å se Tim Burtons film.
(men John Barrys instrumentala musik var rätt fin)
Fy fan. Så jäkla övertydlig i varenda jäkla replik.
För seg, och förresten så tycker jag att drottningen skulle vara lite mer sur.
Lite för normaliserad, lite för seg.
Denna var ju riktigt underhållande och skön. Söt flicka i huvudrollen och en massa fantasifulla tricks. Så det så!
TRÅKIGT!
döööö trist