Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Alien 3


Löjtnant Ripley är ensam överlevande när hennes trasiga rymdskepp kraschlandar på Fiorina 161 - en rå och öde planet som bebos av interner från som valt att leva i detta asylum. Ripleys fruktan för att en Alien fanns ombord på hennes rymdskepp ökas när personer börjar försvinna. Och snart inser hon något fruktansvärt om sig själv, monstret kanske inte är hennes största fiende...


Originaltitel Alien 3
Alternativ titel Alien³
Regissör David Fincher
Manus David Giler, Walter Hill, Larry Ferguson
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Sigourney Weaver, Charles S Dutton, Charles Dance, Paul McGann, Brian Glover, Ralph Brown, Danny Webb, Christopher John Fields, Holt McCallany, Lance Henriksen, Christopher Fairbank, Carl Chase, Leon Herbert, Vincenzo Nicoli, Pete Postlethwaite
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12600
Filmnummer 213

Recensioner

Skapad 2019-11-19 av TheRest
En brand startar på rymdskeppet där de överlevande från Aliens sover och de skickas ut i en nödkapsel som kraschlandar på planeten Fiorina 161, som är ett manligt fängelse för dödsdömda få...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av marfil
”Alien 3” tar vid där ”Aliens” slutar: Ripley ligger nedfrusen i sin räddningskapsel när den kraschar på en avlägsen planet. Det första problemet hon ställs inför är att planeten är en m...   Läs mer »

Kommentarer


fridenpaden
2023-07-30
Alien 3 är smittad av franchise-döden. Tvungen att existera pga de två första bra filmerna. Inte dåligt men knappast särskilt intressant.
päronanton
2020-05-07
Gillade första och andra riktigt mycket. Men denna är helt klart sevärd!
Paramis
2018-08-21
Undvik Directors Cut versionen. För många onödiga scener, varför försvann Clemmens så tidigt ? Det var den bästa karaktären ! Andra halvan gör nästan ont att se på så dåligt genomförd det blev.
StaffanE71
2017-12-24
Kanske den mest underskattade Alien-filmen. Visst, den når inte upp till de två föregående, men den har en skön paranoid stämning i fängelsemiljö. En 3'a ändå.
Rai
2017-12-23
Nja, här håller nog filmen att falla lite, men fortfarande bra...
Yevgeny
2017-06-01
Jag har väldigt svårt att betygssätta den men det velar mellan en 2:a och en stark 2:a... Den har en unik stil som tyvärr lider av extrem ojämnhet. Filmen är bra mystisk och underligt spännande från början tills dess att Alien är "fullvuxen" (dvs. efter 1:a eller 2:a mordet), därefter blir det rörigt. Jag slår på den var 5:e år och av någon anledning väldigt positivt inställd men blir exakt lika besviken varje gång. Det kommer att förbli 2:a på denna.
Pari
2017-05-28
Tycker hela filmen var idélös och tråkig, kändes som en fan-made B-film med bra skådespel, gillar karaktärerna och Sigourney Weaver bär filmen som en Mu-th-ur.
karlmats
2017-05-15
Mina minnen av Alien-serien var att filmerna bara blev bättre och bättre, något jag fått en hel del skit för genom åren, nu när jag ser om dem inser jag ganska klart att det var fullt välförtjänt. Jämfört med de två första är det långt ner till denna tredje installation som Fincher ger sig på. Karaktärerna är ganska lama, undantaget är Ripley men henne har vi redan sett i två filmer och jag tycker inte att den här filmen tillför jättemycket i hennes utveckling. Resten är utfyllnad men det är ju på ett sätt fantastiskt trevligt att se en ung Tywin Lannister leka doktor och rädda liv. Alien-varelsen är stundtals fruktansvärt fult animerad, effekterna från första filmen är mil bättre och den är ändå från 70-talet, datorer är inte alltid av godo. Konceptet med en fängelseplanet är tilltalande, men utförandet blir inte mer än ok, det är spännande mycket tack vare miljöerna, men samtidigt behövs det ett bättre manus för att göra en bra film. Jag velar på betyget men avrundar nedåt, franchisen har ändå satt ribban för högt för att man ska komma undan med ett sånt här kvalitetstapp. En stark 2a.

2017-02-06
Ikke i nærheten av de 2 første.
Dele
2016-11-27
Alien 3 är av gott hantverk, men trots sitt miljöval och inriktning så känns den inte mycket mer engagerande än vilken välgjord standardskräckis som helst. Och slutet känns tråk-svulstigt. Betygstvåan är dock stark, och precis som i fallet med föregångaren så är den längre versionen av filmen betydligt mer innehållsrik, och bättre, och når ett steg högre på betygsskalan.
Visa äldre kommentarer »