3.6

All or Nothing

Pennys kärlek för sin partner, taxiföraren Phil, har tagit slut. Han är en snäll och filosofisk man och hon jobbar på en stormarknad. Deras dotter städar på ett äldreboende och deras son, Rory, är arbetslös och aggressiv. Lyckan i familjens liv har tagit slut, men när en tragedi drabbar dem förs de närmare varandra igen.

Originaltitel All or Nothing
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Timothy Spall, Lesley Manville, James Corden, Alison Garland, Ruth Sheen, Marion Bailey, Paul Jesson, Sam Kelly, Kathryn Hunter, Sally Hawkins, Helen Coker, Daniel Mays, Ben Crompton, Gary McDonald

Skapad 2019-11-01 av
”Typiskt en sån där film som inte handlar om någonting”. Så skulle förmodligen en av mina bästa kompisar beskriva Mike Leighs ”All or Nothing”. Och visst saknar filmen på sätt och vis båd...   Läs mer »

apelsin
2021-02-14
En bra film om olika stackare
Raimo_1985
2020-01-13
Mest extremt deprimerande men de få inslagen av humor gör det till en ganska bra film ändå. Ingen av mina favoriter av Leigh kanske.
andmoreagain
2014-11-10
Alldelles för grovhuggna karikatyrer insvept i det mest brittiska, dystra och gråa förpackning som finns tillgänglig. Dock inte dåligt på något vis. Timothy Spall börjar imponera på mig!
sparriskrigarn
2014-06-04
Ganska oengagerande försök till diskbänksrealism som inte känns helt autentiskt för mig. Inget vidare djup i manuset eller i karaktärerna. Den smäktande och känslosamma musiken drar ner upplevelsen rejält, och dödar realismen i ett tafatt försök att skapa sympatier för karaktärer som man aldrig har lärt känna eller fått någon relation till.
Salvation_Mind
2014-05-31
Diskbänksrealism som inte ger mig mycket annat än att spä på ångesten lite grann.
Mortiis
2013-08-25
Otroligt fin och gripande brittisk diskbänksrealism signerad mästaren Mike Leigh. Manuset och skådespelarinsatserna är som vanligt i världsklass, med Timothy Spall som absolut höjdpunkt. Förmodligen den bästa Leigh-filmen jag sett hittills, med reservation för att jag gärna skulle se om flera av hans filmer.
Noethe
2013-05-07
Den här filmen hade stor potential. Det är mycket fin dramaturgi och skådespelari, fokuserat tema och problemata och härliga slafsförorter. Dock är haken just detsamma: de är engelsks och befolkas av engelsmän. Jag har otroligt svårt för avskrapet i Storbritannien öht, och de är alla jämt och ständigt så fasligt oattraktiva och otrevliga och misshandlar sitt eget språk såvida de inte bor i slottet eller på parlamentet. Familjen i fråga är har dock - utöver Michelin - stor charm. Minus även scoret, vilket tex Dardenne vet att slopa i sina filmer.
KimEkberg
2012-08-11
stundtals nästan parodiskt socialrealistisk, vilket den pompösa musiken inte direkt motverkar. men ack så human och ömsint den är, bland livets törnen. framförallt skådespelarprestationerna är makalösa. riktigt så här bra har vi nog aldrig sett timothy spall. en drabbande och gripande filmupplevelse.
vordhosbn
2012-03-10
Härligt upplyftande film.
Astrojacob
2011-10-10
Ännu en pärla från Mike Leigh o hans castingroller. Som BBC alltid varit kända för bra produktioner är Mike Leigh outstanding när det gäller att beskriva enkla människors personliga öden. Alla roller klockrena, manuset lagom dramatiskt och det är sällsynt att man inte ens tänker på vad klockan är. Kul med Timothy Spall i seriös roll, vilket visar hans storhet som skådespelare. När det gäller filmkonst en ren femma men det lågmälda kanske tar ner helhetsbetyget en smula. Förtjänar ändå en Femma för helhetsupplevelsen.