Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

All That Matters Is Past


Janne träffar sin ungdomskärlek William efter många år, och överger sin familj för att tillbringa sommaren med honom. Senare på hösten, långt inne i skogen, hittas Janne. Hon är svårt medtagen och bredvid henne ligger två döda män.


Originaltitel Uskyld
Regissör Sara Johnsen
Manus Sara Johnsen
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Maria Bonnevie, Kristoffer Joner, David Dencik, Maria Heiskanen, Tea Sandanger, Åsmund Høeg, Trond Nilssen, Line Billa Ljøstad, Mads Sjøgård Pettersen, Emil Johnsen, Paula Siu
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 87
Filmnummer 99865

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

KyLLo
2018-10-06
Omslagsbilden kan säkert ge en hint av hur Sara Johnsen tänkte med filmen. Den är upplöst i fragment och syftet är kanske att man som tittare ska försöka fånga dessa och pussla ihop dem på rätt sätt i huvudet till en helhet. Det kan dock upplevas som påfrestande och inte tillräckligt motiverande. Ungefär som när en vas går sönder i spillror. Antingen kan man sortera skärvorna och limma ihop dem eller så kan man slänga dem och eventuellt skaffa en ny vas. Det finns definitivt en tanke kring filmen och mycket kan vara hämtat från verkligheten. Miljö i kombination med olika färgval inger särskilda intryck. Exempelvis tycker jag att rosa (som används ganska flitigt) väcker känslan av sommaridyll i utomhusmiljöerna. Kameraarbetet känns väldigt franskt och det gillar jag skarpt. Kameran fokuserar emellanåt på ögon, vilket förmedlar personens känslor och medför att man som tittare kan anta tankar utan att något sägs. Dessvärre är kameran ganska skakig också, samtidigt som fotot är mediokert. Det har även slarvats med ljuset på flera ställen, vilket påverkar färger, skärpa och inlevelse negativt.
Jamesa
2018-10-01
Riktig tråkig. Klar 1:a.
Murvel48
2017-11-05
Skandinaviska filmer har ofta en tendens att vilja vara så överdrivet realistiska att de bara blir osmakliga. Berättartekniken i den här filmen hjälper inte heller till för att undvika bottenbetyg.
Tatty
2016-09-29
Usch vad dålig den var. Förstod bara de som pratade svenska när de visade text på Netflix men annars de som pratade annat språk visade de ingen text. Hela filmen var nästan för långtråkig. Kände mig slö när man tittade på filmen.

2016-03-27
En svak treer. Har sine stunder men preges av gjenkommende innslag av amatørmessige scener.
Krusty
2016-01-23
Väldigt underlig språkblandning, en bror som talar svenska och en som talar norska och på detta en norsk polis som pratar typ finlandssvenska?
garpa
2015-12-30
Sevärd, ett konstverk mer än actionrulle. För den tålmodige som njuter av bild, berättelse och kärlek.
Dobegirl
2013-04-05
Jag kom oxå att tänka på Fargo, den gravida polisen var dock det enda gemensamma. Jag tyckte filmen var ruskigt realistisk, man har inte förskönat något! Den berörde, helt klart...
bytat
2013-02-02
fint foto och bra bildspråk med inslag av fullt fungerande point of view-scener.. gillar det anakronistiska narrativet.. lider tyvärr en del av de sedvanliga problemen associerade med skandinaviska samproduktioner.. att placera historien på gränsen mellan Norge och Sverige är inte motivering nog till blandningen av språk och dialekter.. fö kommer nog de flesta filmer med gravida polisintendenter som nystar upp brott tendera kännas lite som en upprepning av Fargo.
oapelmo
2012-11-15
Något fragmenterad framställning med flera trådar som flätas samman