Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Alla presidentens män


Carl Bernstein och Bob Woodward var Washington Post-journalisterna som 1972 började undersöka ett inbrott i demokraternas valhögkvarter Watergate. Trots påtryckningar att de inte borde fortsätta undersökningen, både från sin redaktör och från regeringen, fortsätter de. Det visar sig att det finns ett samband mellan inbrottet, CIA och president Nixon.


Originaltitel All the President's Men
Regissör Alan J Pakula
Manus William Goldman
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Robert Redford, Dustin Hoffman, Jack Warden, Martin Balsam, Jason Robards, Hal Holbrook, Jane Alexander, Meredith Baxter, Ned Beatty, Penny Fuller, John McMartin, Robert Walden, F Murray Abraham, David Arkin, Stephen Collins, Lindsay Crouse, James Karen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3118
Filmnummer 1356

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av Anonym
Den 17 Juni 1972 bryter sig fem män in i Watergatebyggnaden i Washington där demokraterna hade upprättat sitt högkvarter inför presidentvalet 1972. Washington Posts reporter Bob Woodward (spelad ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-27 av rikirock
Ljuset tänds i Watergatebyggnaden och fyra inbrottstjuvar tas på bar gärning. Händelserna under denna historiska natt ledde till att USA:s president tvingades avgå. De envisa reportrarna på Wash...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2020-11-10
Den amerikanska Watergateskandalen (valåret 1972 och några år därefter) avslöjades och dokumenterades av journalisterna Woodward / Bernstein. Snart kom storyn i bokform och ett par år senar kom denna mycket välgjorda spelfilm (regi Alan J. Pakula). Mycket intressant att följa journalisternas arbete och kul att få inblick i tidens arbetsmiljö (smattrande skrivmaskiner, sladdtelefoner med petmoj, telefonkataloger, pappershögar, tjock TV, teleprintrar, massor av cigarettrök och Volvo Amazon). Klart annorlunda än idag, men politikermygel och maktspel liknar desto mer dagens verklighet. Bra film, men spänningen uteblir lite när historien är så välkänd.
karlmats
2019-10-27
Mycket snack blir det, men det är befriande att se en film där samarbete smäller högre än konflikter och där det saknas omotiverade douchebag-karaktärer. Redford och Hoffman kompletterar varandra bra och det är underhållande att se skrivmaskinernas smattrande när ledtråd efter ledtråd läggs på plats. Jag brukar inte uppskatta 70-talet speciellt mycket, men när det är så här pass spännande kan jag inte ens klaga på det. Jag kan däremot klaga på slutet, lite tvärt blir det, men det kanske handlar om mina egna förutfattade meningar om vad filmen faktiskt har för fokus. Skulle jag se om den skulle jag antagligen inte ha några invändningar alls mot det. Kul också hur många som faktiskt har svårt att värja sig mot dessa påflugna journalister, känns som att det var en annan tidsålder. En stabil 3a landar den på till slut, men jag förstår hyllningarna.
Zebulonm
2019-02-14
Första omtitten. En mycket bra film. Hade blivit en fullpoängare om det inte vore för det alldeles för tvära slutet...
AudreyHorne
2018-12-10
nä det blir femman. en så sjuhelvetes spännande film med fantastiskt skådespeleri och underbara miljöer.
AudreyHorne
2018-12-10
Hemskt spännande och bra
Nalleman
2018-02-17
Bra men inte så mycket mer! Har dock alltid gillat Robert Redford!
mumiemonstret
2017-05-31
Kul med lite hederligt murveljobb men kasst slut. Eftersom historien är känd ser man ju fram emot skildringen av upprättelsen efter förnedringen, och så skiter de i den biten!
Zipper
2017-04-07
Bra på ett lågmält sätt, men inget som går till filmhistorien för min del.
dudson
2017-03-16
En film man skall se om man har tålamod. För den är väldigt långsam och tradig. Men helt klart värd se då 70talet var guld åldern i Amerika. Detta klassas till en av den generationens bästa filmer. Och då den bygger på en verklig händelse. Men som sagt det gäller att ha tålamod...
Starkbröl
2017-01-18
Mycket snack, promenader och hamrande på skrivmaskiner. Meeeeeen tjaaaa.
Visa äldre kommentarer »