Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Allegro


Efter tio år i New York återvänder pianisten Zetterstrøm till Köpenhamn för att ge en konsert. Zetterstrøm lider av minnesförlust och minns inte sitt liv i Köpenhamn, men då han kontaktas av en budbärare från "zonen" - ett mystiskt område i stan som hålls stängt för allmänheten - kommer han i kontakt med sitt förflutna.


Originaltitel Allegro
Regissör Christoffer Boe
Manus Christoffer Boe, Mikael Wulff
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Ulrich Thomsen, Helena Christensen, Henning Moritzen, Svetoslav Korolev, Nicolas Bro, Per Fly, Benedikte Hansen, Ellen Hillingsø, Jon Lange, Nikolaj Lie Kaas, Tommy Kenter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 73
Filmnummer 37064

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer2014-10-17
Nei, nei og nei! Hva var dette? Gadd så vidt å se den ferdig.
JimCarrey
2013-06-13
Ok drama som ibland blir väl krystat. Gillar Boes Beast bättre för den sminkar över hans omogna pretensioner med lite komik och det behövs verkligen. Thomsen gör dock ett jättejobb och vissa scener är fina 2-
Taliah
2011-08-19
Intressant idé med en hel del schyssta narrativa grepp, men karaktärerna får inget direkt djup vilket gör att man till slut blir likgiltig inför deras öde. Synd, för vissa grejer är riktigt bra.
resegaranti
2010-01-12
Christoffer Boe skildrar återigen människor riktigt tafatt och ytligt. Historien i sig är milt sagt usel den också. Själva grundidén till filmen är dock helt fantastiskt. Förstår inte vad det är förutom hans egen stolthet som hindrar honom att ringa upp mästaren Anders Thomas Jensen och över en dansk sedvanlig överdos pilsner ro hans goda idéer i hamn. Idén att ens förflutna finns arkiverat i lådor på ett lager någonstans som kan förflyttas rent fysiskt är ju helt fantastisk. Efter att Bells påpekat att Nikolaj Lie Kaas röker i alla filmer han är med i har jag hållit noga koll på om det stämmer, och trots att han bara medverkar 30 sekunder i denna, så lyckas han mycket tydligt demonstrera att inga traditioner skall brytas.
Gordyal
2009-09-03
Grymt snyggt och givetvis mycket bra skådespel. Men det totala hantverket känns dessvärre väldigt osmidigt. (9/15)
utomlands
2005-12-02
Boe missade i sitt försök att vara nyskapande. Filmen blir en aning pretentiös.
alimony
2005-11-27
inte helt dum, men jag hade sett storm dagen innan, som ju har exakt (och då menar jag _exakt_) samma tema och eftersom storm var så dålig så smittade det av sig på denna film. synd det.
donkey-boy
2005-11-20
håller med. tyckte inte att den levde upp till förväntningarna. mycket form, lite innehåll.
Bjönen_Plöta
2005-11-18
Så djävla bra premisser som blir så djävla bortslarvade. Men ändå gillade jag den
rovdjuret
2005-11-17
Klara "Stalker"-referenser, men hälften så lång film :-D
Visa äldre kommentarer »