Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Allrakäraste syster


Barbro har en hemlig syster, en tvillingsyster som heter Ylva-Li. Ylva-Li bor under en rosenbuske, men inte vilken rosenbuske som helst, utan det är Salikos rosor. När Barbro känner sig ensam och utstött av familjen kan hon fly ner i hålet under busken. Den här dagen ska systrarna ge sig av på en resa. En lång resa till den vackraste dalen i världen.


Originaltitel Allrakäraste syster
Alternativ titel Allra käraste syster
Regissör Göran Carmback
Manus Astrid Lindgren
Genre Familjefilm, 80-tal, Kortfilm
Skådespelare Anki Lidén, Helge Skoog, Elin Elgestad, Ulla Elgestad
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1306
Filmnummer 8664

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

LillaBlåaMus
2018-03-20
Ja, Rai, ofta handlar det om någon unge det är synd om. Astrid Lindgren värnade om barn, särskilt utsatta eller ensamma. Sällan blir berättelser om lyckliga, perfekta personer intressanta eller relevanta. Miljoner barn runt om i världen verkar inte ha blivit så värst uttråkade av hennes böcker. Även om Lindgren, likt de flesta stora författare, håller sig till något slags grundstory tycker jag hennes böcker är påfallande olika varandra. Jämför Allrakäraste syster med Pippi och Ronja – helt olika berättelser om helt olika personer, med helt olika anslag. Jag har inte sett filmen sedan jag var liten, och möjligen blandar jag ihop den med boken, men jag blev då extremt gripen och samtidigt fascinerad av fantasivärlden. Längtan efter en syster eller nära vän är nog något många barn, men även vuxna (inkl. undertecknad), kan känna igen sig i. F. ö. är insekter också djur.
Rai
2017-09-28
Som vanligt bottennapp när man kliver in i Astrid Lindgrens tråkiga värld. Herregud hur kan folk tycka sånt här är bra? Astrid Lindgrens skriver alltid på samma vis och det blir tråkigt! Ungefär som när jag analysera Bamse, världens starkaste björn. Många berättelser handlar om hur Bamse hjälper någon, oftast något litet djur eller insekt och i nästa sekund råkar Bamse illa ut själv. Då kommer djuret eller insekten och räddar Bamse ur knipan. Så är "grundstoryn" i många berättelser om Bamse, sedan vinklas denna version på några olika sätt och "författarna" tror på detta sätt att läsarna får läsa något nytt och inte upptäcker denna bluff. Ungefär så skriver Astrid Lindgren, det handlar alltid om någon unge som det är synd om, eller är otäck och dryg, eller bara allmänt störig. Astrid Lindgrens "grundstoryn" finns där hela tiden, men som i Bamse ett försök att ändra, vrida lite granna i hopp att det kanske blir något nytt, vilket det inte blir! Det är mycket därför jag inte gillar Astrid Lindgrens värld, eller för den delen Bamse, världens starkaste björn. Det blir bara tråkigt och fruktansvärt tjatigt i längden!!
RadioSaga
2016-11-24
Mindes den som något helt annorlunda inom filmatiseringen, från när jag såg den flera gånger som barn men den är lika vacker idag.
Gigi1943
2014-09-10
Såg bara sista halvan (en kvart???) men ska se början nu i veckan. Tyckte den var vacker men inte mer.
broccolin
2013-09-13
Påminner om Karlsson på taket, barnet som vill ha en hund och uppfinner en låtsasvän, det räcker med en sån historia.
Levyn
2012-07-18
Väldigt sorglig berättelse och en mycket bra filmatisering av originalet. Dock gillar jag boken bättre,
Anuwyn
2012-02-26
tyckte den var ganska seg...(går att se på youtube)
Merwin
2012-02-15
barndom O.o <3
elzplz
2011-12-11
okej, antar att man bör ha sett denna som liten. på mig går nostalgin förlorad. tyckte mest att tjejerna var störiga. hästarna likaså. och filmen handlade ju enbart om tjejerna... och hästarna.
Kortfilm
2011-07-15
Den finns att köpa på samma DVD som "Rasmus - Barnhemmet".