Allt detta och himlen därtill
Spänt, nyckfullt autentiskt melodrama som utspelas i 1800-talets Frankrike baserat på Rachel Lyman Fields novell om det skandalösa förhållandet mellan en fransk överklassman och hans barns guvernant.

Originaltitel | All This, and Heaven Too |
Regissör | Anatole Litvak |
Manus | Casey Robinson |
Genre | Drama, Romantik, 40-tal |
Skådespelare | Bette Davis, Charles Boyer, Jeffrey Lynn, Barbara O'Neil, Virginia Weidler, Helen Westley, Walter Hampden, Henry Daniell, Harry Davenport, George Coulouris, Montagu Love, Ann E Todd |
Jag såg denna film när den gick på TV för en massa år sen och då tyckte jag den var väldigt bra. Vill gärna se om den.
All This, and Heaven Too
Historien drar väl lite väl mycket åt det sentimentala hållet men med skådespelare som Charles Boyer och fantastiske Bette Davis så blir detta väldigt sevärt även i de stunder. Jag måste också lyfta fram skådespelerskan Barbara O'Neil i rollen som Duchesse de Praslin. En riktigt minnesvärd prestation med starka uttryck som fungerar mycket bra mot Bette Davis mer nedtonade men äkta och relistiska karaktär. Inte den emst engagerande och nyskapande historien men med skådespelare som kompenserar. 3+
Bette Davis räddar en ganska sentimental story.
Min 3000:e betygsatta film och jag lyckades verkligen pricka in en bra film. Eller rättare sagt Steinman lyckades då det var han som tyckte jag skulle se denna film när jag föreslog ett antal titlar. Jag hade hoppas på att den skulle vara bra, men jag blev verkligen överraskad över hur fantastiskt bra den var. Charles Boyer var lysande och Bette Davis som jag inte är alltför förtjust i var även hon riktigt bra. Handlingen var fängslade även fast jag råkade göra misstaget att läsa vad filmen handlade om på imdb (ett råd, går inte det) och nästan hela handlingen avslöjades. Men det gjorde inte så mycket då jag ändå fann filmen oemotståndligt bra och mot slutet så började tårarna rinna vilket är ett bra betyg för en film tycker jag. Rekommenderas starkt!
Mycket bra skådespelare!