Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Amelia


Filmen är baserad på tre böcker om Amelia Earharts liv som pilot. Filmen utspelar sig under hennes karriärs tidiga år och visar hur hon blev vald till att bli den första kvinnliga piloten som gör försöket att flyga nonstop över Atlanten.


Originaltitel Amelia
Regissör Mira Nair
Manus Ronald Bass, Anna Hamilton Phelan
Genre Drama, Romantik, Äventyr, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Hilary Swank, Ewan McGregor, Richard Gere, Christopher Eccleston, Elizabeth Shepherd, Cherry Jones, Richard Donat, Joe Anderson (II), Aaron Abrams, William Cuddy, Mia Wasikowska, Dylan Roberts, Scott Yaphe, Tom Fairfoot, Ryann Shane
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 258
Filmnummer 75408

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av frienatic
“...but know from the start that you're flying with Amelia Earhart.” lyder en rad i en Paper chase-sång från 2009. Och det är precis vad vi vet när Amelia börjar, hur den kommer att sluta. Dett...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-05-09
Jag tyckte inte den här filmen var så bra, bara seg....
RustyFilm
2021-04-21
En trovärdig filmatisering om Amelia Earharts pilotkarriär på 30-talet. Det hela baseras på ett par olika bokbiografier om henne. Jag gillar ofta sådana här verklighetsbaserade berättelser om stora händelser eller personer. Men detta var inte helt lyckat. Det märks tidigt att man dukar för ett dramatiskt slut, men det blir inte så mycket med det. Förutom att vara pilot var Amelie en mycket tidig och aktiv feminist. Hon spelas av en mycket porträttlik Hilary Swank (vid koll av foton från film respektive verklighet är det svårt att se vem som är vem). För regi står Mira Nair och en hel del snygga flygbilder bjuds det på, trots allt.
mammene
2016-10-12
Kändes som om man romantiserat upp den istället för att gå in på detaljer om Amelias intresse för flygning, där var det mer pang på. Då var det desto mer om hennes kärleksliv, ändå verkar man följt händelserna rätt bra och det sista som man inte vet så mycket om har man en teori som inte var spikad, men anad. Hilary Swank passade bra i den här rollen. Blev i alla fall intresserad av att ta reda på mer om henne och det är positivt.
swecarlsson
2016-01-05
Intressant men inte särskilt fångande film. Kul att få reda på hennes liv, men lite tråkig.
AlbinWesley
2014-07-05
Rakt igenom taffligt och tråkigt gjort. Känns billigt också på nåt sätt. Bra skådespelare mest överallt dock, vilket ju är trevligt, och montagescenen när hon gör reklamer var snygg och rolig.
Manko
2012-12-01
Helt ok, men den håller ett väldigt kyligt avstånd till människorna. Önskar att de vågat dramatisera historien mera än bara skildra.
PhoenixRising
2012-03-11
Handligen är full av hål och det enda som slog mig när filmen var slut är att navigatören aldrig nämns när man talar om Amelia Earharts spårlösa försvinnande. Den killen försvann spårlöst ur historieböckerna också, stackars fan.
Swärdet
2010-12-07
Väldigt långsam och seg film där det inte händer något som får en att fastna.
jaghardamp
2010-09-04
Fyfan vad arg jag är på denna filmen. Efter 30 minuter ville jag bara dö för att den var så dålig. Att sätta en etta är fan alldeles för högt betyg. Ett intressant liv betyder inte att det blir en bra film av det. Kunde ha varit bra om den inte var så förbannat långsam hela jävla tiden. Åh vad arg jag är.
Almgren
2010-08-21
Rörig och oengagerande i inledningen, för att sedan bli onödigt långsam. Karaktärerna utforskas inte och man klantar bort historien med dålig regi och klippning. Det finns kanske två scener i filmer som faktiskt får tid till att etableras, resten är som ett montage över händelserna, där man som tittare aldrig kommer in i handlingen. Jag skulle säga att både Swank och Gere spelar bra, men det är svårt att avgöra när man knappt får någon relation till deras karaktärer.
Visa äldre kommentarer »