Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Amer


Vi möter Ana vid tre traumatiska tidpunkter i hennes liv, tre till synes orelaterade episoder som ofrånkomligen leder fram till ett förödande slut. Vem förföljer vem i det mardrömslika hus där lilla Ana letar efter sin döda morfar? Vem förför vem när unga Anas sexualitet väcks en solig dag på stranden? Och vem förgör vem när Ana i vuxen ålder återvänder till sitt förfallna barndomshem för att upptäcka att hon inte är där ensam?


Originaltitel Amer
Regissör Hélène Cattet, Bruno Forzani
Manus Hélène Cattet, Bruno Forzani
Genre Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Marie Bos, Cassandra Forêt, Bianca Maria D?Amato, Charlotte Eugène Guibeaud, Harry Cleven, Delphine Brual, Jean-Michel Vovk, Bernard Marbaix, Daniel Bruylandt
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 265
Filmnummer 76229

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fridenpaden
2022-01-08
Kul att se något annorlunda men handlingen kunde ha varit bättre.
Engravadlax
2016-06-17
Episkt dåliga inzoomningar redan de första tre minuterna. För det mesta inte så dåligt, men en besvikelse.

2016-01-25
Bättre än The Strange Colour... men för den skull inte bra. Samma regissör kör på med samma extrema stil som i längden blir jobbig att se. 3/10
Korben_Dallas
2015-01-21
Ja vet inte, tycker hela filmen livnär sig för mkt på extrema närbilder och särskilda ljud. De blir bara... jobbigt, känns forcerande. Påminner om Jonas Åkerlund stil gör de, också nån jag tycker har för många extrema närbilder. Men även fast vissa scener funkar jävligt läckert som den suktande taxi-chaffisen i taxin hade jag väldigt gärna sett en mer tydlig handling och lite kul dialog för om de bara ska hålla på att knasa omkring föredrar jag deras andra mer effektfulla "the strange colour of your body`s teras". Tog sig emot slutet och jag giver en relativt svag 3:a.
oliver_twistor
2014-08-26
Bra inledning när Ana var liten. Sen sluttade filmen utför. Jag förstod ingenting till slut.
RobinsTaste
2014-04-05
Kul med många Argento-referenser och en Silent Hill-liknande psykologisk känsla i början. Diggar även återinförandet av sköna Giallo-themes såsom Tentacoli-låten som dyker upp både i trailern och slutet.
Tiptaka
2013-04-10
Tröttnade efter 10 min. Tror det blir kortfilmer för de inblandade i framtiden...
Count_Duckula
2013-01-17
En hyllning till ljudet av knarrande läder. Till slut kan du känna doften av det.
idd
2012-05-22
Massa tjaffs om ooriginalitet å dåligt manus.. För det första hyllar den en genre känd för sina dåliga manus å för det andra räcker det väl men att den är sjukt snygg å stämningsfull?
Ondskapt
2012-01-26
"Hej, titta här, vi är filmstudenter!" har väl sällan ekat så tydligt som i fallet med Amer. Man har inte brytt sig om att skriva ett manus tjockare än kanske högst tio sidor, resten fyller man ut med lite flum och tafatta försök att se ut som en gammal Argento-rulle. Man snor skamlöst musik från äldre filmer och tror därför att man är "retro". Pretentiösa typer som tror att det räcker med lite färger och närbilder för att göra en film.
Visa äldre kommentarer »