Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

American Crime


Sommaren 1965 lämnade ett par cirkusarbetande föräldrar sina två unga döttrar i god tro hos den ensamstående hemmafrun Gertrude Baniszewski i Indianapolis som lovat att ta god hand om dem under sommaren för 20 dollar i veckan. De hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig vilka vidrigt ondskefulla dåd som skulle drabba deras döttrar i familjens källare när dörren stängts bakom dem. Baserad på en sann historia.


Originaltitel An American Crime
Regissör Tommy O'Haver
Manus Tommy O'Haver, Irene Turner
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Elliot Page, Catherine Keener, Hayley McFarland, Ari Graynor, Scout Taylor-Compton, Nick Searcy, Romy Rosemont, Brian Geraghty, Michael Welch, Evan Peters, James Franco, Jeremy Sumpter, Tristan Jarred, Hannah Leigh Dworkin, Carlie Westerman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2377
Filmnummer 54461

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av sethgecko
An American Crime skildrar singelmamman Gertrude Baniszewski och hennes vidriga brott mot både hennes egna barn och ytterligare två som hon gått med på att ta hand om. Gertrude behöver pengar och...   Läs mer »

Kommentarer


ThePatient
2021-07-04
Gud, vad jag hatar människor. Är inte förvånad en sekund att "vanliga" människor gjorde så här mot någon, oprovocerat. Extremt bra skådespelat. På ett eller två ställen känns regin lite styltig och klumpig, som att den inte hittar rätt atmosfär för situationen.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Det här är bra grejer!
OffTheGround
2015-07-11
Några små dramaturgiska snedsteg åsido så är det här väldigt obehagligt och bra.
ViolaIngeborg
2015-01-28
Bra film, men efter att ha läst på om fallet tycker jag den är lite för snäll. Jag antar att vissa av de grövsta hemskheterna valdes bort för att inte göra en för fruktansvärd film, den är ju brutal redan som den är. Men det drar ändå ner något för mig.
sawa
2015-01-18
Stark film! Bättre än "The Girl Next Door" (3:a) som även den innehöll en hel del man helst inte vill se.
kervisch
2014-07-31
4 av 5. Grymt bra film.
JonteW
2014-06-03
Page och Keener är lysande i denna tragiska film. Jag föredrar dock Jack Ketchum's version "The Girl Next Door" som är mer obehaglig och magstark. Den filmen fokuserar med på brottet medan "An American Crime" fokuserar på djupet runt omkring, bland annat får man veta lite mer vem Gertrude var. I det hela blir det lite ojämnt och sjabblas bort en del med vissa lösningar, trots detta är det ändå sevärt.
ziferN
2014-05-13
Kort sagt en bra, tragisk och intressant film som lyckas riktigt bra med att förmedla starka känslor, samt som bjuder på bra skådespeleri, särskilt ifrån Keener som är som vanligt helt suverän. Men för mig så saknas det där lilla extra för att filmen ska förtjäna en fyra i betyg ifrån mig. Men överlag så är det rättegångs-scenerna som är det bästa med filmen. Jag måste också lyfta att för en som älskar skräckfilmer så kan jag inte låta bli att hylla Ketchum's versionen framför denna.
Asmorod
2014-04-19
Ellen Page är ofattbart, ofattbart bra!
Netza
2014-03-29
Det finns sjuka människor och så finns det... sjuka människor. :(
Visa äldre kommentarer »