3.5

American Hardcore

Med inspiration av Steven Blushs bok "American Hardcore: A tribal history" får vi följa utvecklingen av den amerikanska hardcore-scenen från 1979 till 1986. Sällsynta intervjuer och filmklipp med band som: Black Flag, Bad Brains, Minor Threat, SS Decontrol, Dead Kennedys.

Filminfo

Originaltitel American Hardcore
Regissör Paul Rachman
Manus Steven Blush

Raimo_1985
2016-05-30
Väääääldigt amerikanskt om amerikansk hardcore, bland de hårdaste musikscener som existerat. Hade kunnat vara värre med det amerikanska sättet att göra dokumentär men det är väldigt mycket avhuggna intervjuavsnitt med barnsliga gubbar som sitter och pratar om ingenting med mycket fucking fuck och fucking hell man. Efter ett tag blir jag allergisk mot vuxna gubbar som inte kan dölja hur häftigt de tyckte det var med nån stackare som fick råspö och att de inte gav a fucking fuck about anything (Jack Grisham T.S.O.L någon...?) och jag hade önskat mig lite mer av de nördiga typerna involverade i band i scenen (Greg G Bad Religion, Milo Descendents, för att nämna ett par exempel). Jag saknar även Glenn Danzig, Misfits, Dead Kennedys, Verbal Abuse, Negative Approach, Agent Orange, Suicidal Tendencies och många fler coolingar. Inslaget om tjejer i scenen är extremt rumphugget och även det om svarta i scenen. Med allt detta jag vill ha hade filmen blivit tre timmar lång men då hade man kunnat dela upp den på två kvällar. Det är för häftiga grejer för att strunta i. Men hursomhelst blir det en trea till den här hyfsade dokumentären om en av de häftigaste musikscener som passerat.
Yohanetsu
2012-10-01
Stabil, godkänd dokumentär om genren men blir aldrig riktigt intressant för mig som inte var en del av scenen när det begav sig. Jag kan dock tänka mig att det här är rent godis för de som var det.
Vitus
2012-03-28
trots mina många misslyckade försök med att komma in i denna genre så är nog denna film tillräckligt bra så att man testar igen. lätt sevärd om man vill lära sig om genren och kan tänka mig att den är värd för inbitna fans också med tanke på alla galna berättelser.
idd
2008-06-16
en riktigt grisig machotöntattityd i hardcorescenen på den tiden, tur att man inte va med då.. hur som helst ere ju bra musik som fan å lite kul kuriosafakta även om den gärna hade fått gå lite djupare ner i sin samhällsanalys av punken som social rörelse..
Fuzzy
2008-01-31
Denna hade jag väntat länge på och visst fick jag gåshud ett antal gånger i biosalongen. Blev inte besviken trots att band som DK, Misfits, 7 seconds, Kraut, No Trend, Deep Wound & M.I.A. m.fl lyste med sin frånvaro. Egentligen ett för stort ämne/musikstil att klämma ihop på "fjuttiga" 100 min, hade funkat ännu bättre som en välproducerad tv-serie. Då hade kanske alla sköna band som kom mellan 86-90 också fått plats. Viktig dokumentär (i dessa mp3-slit & släng tider vi lever i) med mycket hjärta och ännu mer jävlaranamma. Rekomenderas varmt till alla musikälskare, inte bara till punksen.
slynan
2008-01-10
"The Dead Kennedys and the Misfits were originally to be featured in the film, but copyright issues and band tensions prevented this"
slynan
2008-01-10
skulle ha varit en 5:a om Dead Kennedys & Misfits varit med.. tacka gud att ingen från My Chemical Romance eller Good Charlotte var med och snackade om sin influenser..
SimonLiptone
2007-04-09
det var på tiden att en hc dokumentär flöt upp till ytan!
Snabbdist
2007-03-25
jävligt mycket sköna snubbar i filmen
AWH
2007-03-06
Intressant för den som duggar punk/HC. Måste nog hålla med om att vissa element saknas, t ex DK och Agnostic Front (även om Vinnie Stigma är med på ett litet hörn).