Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

American Psycho


Patrick Bateman, en ung streber på Wall Street, har en annorlunda hobby; han mördar för nöjes skull. Ju längre tiden går, desto mer hatar han den värld han lever i.


Originaltitel American Psycho
Regissör Mary Harron
Manus Mary Harron, Guinevere Turner
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Christian Bale, Chloë Sevigny, Willem Dafoe, Jared Leto, Reese Witherspoon, Samantha Mathis, Justin Theroux, Bill Sage, Josh Lucas, Cara Seymour, Guinevere Turner, Stephen Bogaert, Matt Ross, Krista Sutton, Marie Dame, Monika Meier, Reg E Cathey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20335
Filmnummer 187

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av FreddyKrueger
American Psycho handlar om den framgångsrike Patrick Bateman, en helt vanlig snobb som går till kontoret varje dag på Wall Street, festar och lever livet. Men bakom den perfekta fasaden i det ytlig...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
1991 släpptes Bret Easton Ellis mytomspunna och kontroversiella roman American Psycho. Stilmedlet i boken var framförallt en detaljerad reflektering av huvudrollens tankar och åsikter på ett abstr...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av orangemilk
Patrick Bateman, en ung streber på Wall Street, har en annorlunda hobby; han mördar för nöjes skull. Ju längre tiden går, desto mer hatar han den värld han lever i. Ingen film för de som gill...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av AddeColciago
Patrick Bateman (Christian Bale) är en rik snygg och välutbildad börsmäklare. Han är en karriärist och framstår som en framgångsrik och avundsvärd människa. Han har en vacker flickvän (Rees...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av Stygga-Vargen
Framåt hösten såg jag filmen American Psycho för första men långtifrån sista gången och det var en film jag fastnade för direkt. Att filmen är baserad på en numer kultförklarad bok av kult...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av JohnnyBoy
Patrick Bateman är ung, snygg, välutbildad, intelligent och psykopat som mördar för nöjjets och tillfredställandets skull. Han är affärsman på Wall Street och sprider sedlar omkring sig och r...   Läs mer »

Kommentarer


the-godfather
2021-02-18
Lite besviken, trodde att den skulle vara bättre. den första halvan är verkligen bra och Bales skådespel är helt otroligt. Andra halvan är inte lika stark, dock så har filmen ett bra slut och stilen med 80-tals miljöerna tilltalar mig. Så filmen får en fyra utav fem i betyg.
tksoul
2020-09-10
Jaha, var det en komedi. Det förklarar det hysteriska överspelet... Men ska de inte vara roliga också?
hsimpson
2019-06-16
Visst är Bale skicklig, och första halvan är faktiskt över förväntan för min del. Andra halvan är betydligt svagare, och det blir varken en skickligt berättad historia eller en film som jag kommer att fundera vidare på.
AngelsDiary
2019-04-17
Funderat länge på att se denna och måste säga att jag inte är det minsta besviken, den är verkligen lika bra som folk säger att den är. Rekommenderar starkt att se.
thebully
2019-02-03
Räddade delar av min barndom. På gott och ont.

2017-03-17
Precis som boken är denna film ett sant mästerverk. Här får man en intressant inblick i det mänskliga psyket och det ligger en hel del i det som berättas. Grundhandlingen från boken finns kvar men i filmen har våldet tonats ner avsevärt och det är på gott och ont, men helhetsintrycket förändras inte på grund av det. Valet av skådespelare kunde inte ha gjorts mycket bättre och Christian Bale gör sitt livs roll.
Stygga-Vargen
2016-09-21
Jämför man med boken känns det här mest som nåt man visar i Bolibompa. Låter man dock bli att jämföra med boken så är det här en väldigt bra och välgjord film med bra skådespelare. En framtida klassiker.
Jafences
2016-08-23
Allting är fantastiskt med den här filmen! (efter att man har sett den några gånger)
Sunken25
2016-01-05
Christian Bale, take a bow. En av de mest svåra filmerna att betygsätta enligt mig, har sett den två gånger och vet fortfarande inte om jag tycker den är briljant eller bara en bra film. Lutar mer åt en bra film i nuläget, men skulle behöva se den en gång till kanske haha. 7.5/10
92axha10
2015-10-18
Jag visste inte att det här var en komedi men när jag insåg det så kunde jag nästan inte sluta skratta. Många bra citat i den här och ibland kan man inte tro vad man ser. Riktigt kul!
Visa äldre kommentarer »