Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Ammonite


1840-talets England. Fossiljägaren Mary Anning inleder en intensiv relation med en yngre kvinna.


Originaltitel Ammonite
Regissör Francis Lee (I)
Manus Francis Lee (I)
Genre Drama, Romantik, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, Fiona Shaw, Claire Rushbrook, James McArdle, Alec Secareanu, Sam Parks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 41
Filmnummer 138835

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-04-27
Det finns inga som helst bevis för att Anning eller "älskarinnan" Murchison (som porträtteras 20-25 år yngre än hon var, egentligen var hon alltså äldre än Anning) var homosexuella, och den homosexuelle regissören Lee (som tidigare gjort God's Own Country, om en farmare och en rumänsk immigrant som inleder en homosexuell relation) har här gjort en egen fantasi om historiska personer med "önskvärt politiskt budskap". eller, som sagt, utifrån egna fantasier. Det handlar alltså om ren propaganda, vilket automatiskt ger en etta.
origC-J
2021-07-24
Känns som två filmer: en om den framväxande relationen mellan kvinnorna, och en om fossilletandet och hur manliga experter knuffat undan kvinnorna. Det blir lite varken hackat eller malet, där den senare berättelsen känns särskilt satt på undantag. Men sevärt, stark trea.
HerrNenne
2021-03-12
En väldigt karg film som visar för lite av det intressanta fossil-letandet, och där man velat se mer av relationen. Fångar absolut en stämning men känns lång.