Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

An Everlasting Piece


Belfast 1980. Katoliken Colin och protestanten George borde vara fiender, men istället blir de affärspartners när de lyckas övertala den galne perukförsäljaren "Skalperaren" att sälja sitt kundregister till dem. Genom en serie av komiska missförstånd får deras gemensamma företag stora order på peruker från både katoliker och protestanter. Blir de tvungna att kompromissa om sina principer för att företaget ska överleva? Och vad händer när en av deras peruker hamnar i händerna på IRA?


Originaltitel An Everlasting Piece
Regissör Barry Levinson
Manus Barry McEvoy
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Billy Connolly, Anna Friel, Barry McEvoy, Brian F O'Byrne, Ruth McCabe, Pauline McLynn, Laurence Kinlan, David Pearse
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 71
Filmnummer 2795

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2008-02-27
Det här var en mycket underhållande komedi med den allvarliga nordirländska konflikten hela tiden närvarande bakom knuten. Mycket bra avvägt med humorn inflätad i den allvarliga samhällsmiljön. Barry Levinson är verkligen en personlig favoritregissör och Anna Friel gjorde en bra roll. Betyget blir en 4;a
saeys
2008-02-11
Bra musik av Hans Zimmer.
Honeychurch
2008-02-02
Härlig film med en skön glimt trots det seriösa ämne som finns i bakgrunden, tycker visst d finns många skrattmoment kanske inte alla som fattar bara!
SalotSar
2008-01-05
Det var inte ofta man drog på smilbanden. Tyvärr. Och vad var sensmoralen - att IRA består av medelålders gubbar med naturligt håravfall medan ockupationstrupperna av finniga tonåringar som inte klarar av stressen att hålla sin koloni i schack..?
PeterDouglas
2006-12-15
Underbar irlänsk humor blandad i ett aktuellt och spännande tema. Billy Connolly gör som alltid en bra insats (om än för kort)
loyce
2006-02-01
Småskojigt nästan hela tiden.
Eeler
2005-12-05
Skön film som för att gestalta den nordirländska konflikten, trivialiserar denna. Filmen erbjuder småkul komik och ett och annat etiskt dilemma som kan tänkas in ett allvarligare sammanhang. Den gör inga större anspråk på någonting och det blir därför en trea.
FREEMAN.JACK
2005-05-06
funderar när dom ska gör film om Armagh ja just det finns inga protestatnter där men koflikte är där
W.Andersson
2005-03-04
håller med...
Gordyal
2004-02-29
Riktigt svag film som slipper ettan för sin underliggande charm.
Visa äldre kommentarer »