1.5
1.5
Anakonda

Antropologen Steven leder en grupp dokumentärfilmare som söker efter en legendomsusad indianstam. De färdas längs Amazonfloden när de stöter på jägaren Paul som är ute efter att fånga en tolv meter lång och värdefull anakonda.
Originaltitel | Anaconda |
Regissör | Luis Llosa |
Manus | Hans Bauer, Jack Epps Jr, Jim Cash |
Genre | Action, Thriller, Äventyr, Skräck, 90-tal |
Skådespelare | Jon Voight, Ice Cube, Jennifer Lopez, Owen Wilson, Eric Stoltz, Jonathan Hyde, Danny Trejo, Kari Wuhrer, Vincent Castellanos |
Inte realistisk då djur dokumentärer avfärdar historien om människa ätande Anacondor, men å andra sidan beror det nog på. Skulle man ha oturen och störa en eller möta en hungrig i djungeln så är den nog farlig.. Hur som helst en klassisk B - rulle med hög lägstanivå. Jon Voight passar perfekt i den giriga skurkrollen.
Haha, såg den här på bio engång i tiden. Den är ju skön ju...
Nja, den var okej.
En fråga till alla som kommenterat: vad i h-vete förväntade ni er? Citizen Kane? Jösses. För den som har förmågan att ta en film för vad den är kan jag inte rekommendera den här högt nog. Förutsatt att ni är intresserade av vettlös, over the top 90s action utan CGI-överflöd. Castingen är häpnadsväckande underhållande i sin brokighet, där en överspelande Jon Voight stjäl showen från alla inklusive anakondan. Estetiken är fantastiskt småmysig, både båten och anakondan är otroligt vackra, och soundtracket håller måttet, om än det blir lite blasé emellanåt. Ormens skrik får mig ständigt att le. Min dröm är se laserdisc-versionen, som med all sannolikhet är värd en femma.
Ruskigt dålig såklart men vad värre är, bortsett från ett par scener är det inte ens särskilt underhållande.
Smått sanslöst dålig på sina ställen, men visst finns det ett underhållningsvärde.
Kass, men ändå med ett härligt nostalgivärde så här 20 år senare.
Ja herregud vad skall man säga? Vilken kalkon! Men med den fantastiska rollbesättningen kan man inte tycka illa om det hela. Voight är grym och Anakondan är ful, precis som sig bör. (5/15)
Nostalgi...
Fasligt usel film men ändå klart rolig att se på. Jon Voight ändrar aldrig ansiktsuttryck. Den får en tvåa på grund av starkt underhållningsvärde (annars en solklar etta).