Andarnas hus
En filmatisering av Isabel Allendes världsberömda roman med samma namn. Det är en fascinerande historia om en Chilensk familj som sträcker sig från 20-talet fram till åren efter den blodiga militärkuppen 1973.

Originaltitel | The House of the Spirits |
Regissör | Bille August |
Manus | Bille August |
Genre | Drama, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Meryl Streep, Glenn Close, Jeremy Irons, Winona Ryder, Antonio Banderas, Vanessa Redgrave, Maria Conchita Alonso, Armin Mueller-Stahl, Jan Niklas, Vincent Gallo, Sarita Choudhury, Sasha Hanau, Hannah Taylor-Gordon, Grace Gummer, Miriam Colon |
Betygsantal | 20638 |
Bra skådespelare, men annars ganska seg film, för mycket snack!!!
Att få följa flera generationer på det här viset är skickligt gjort, man hinner lära känna karaktärerna och behåller intresset hela vägen ut. En roman man kanske bör läsa känns det som. Många bra skådespelare. Sedan har vi höjdpunkten som föregående kommenterade, att se en karaktär som förändras efter hand utan att det känns onaturligt.
Jag kände länge att den här var bra, men kanske lite ordinär, men den blir verkligen bättre och bättre framåt slutet. Det är intressant att man börjar med att berätta en ganska liten historia för att gradvis expandera den och berätta något mycket större. Detta sker också smidigt, och det flyter på ovanligt bra för en film som utspelar sig under ett så långt tidsspann. Men filmens starkaste kort är ändå Jeremy Irons karaktär, sällan har jag sett en så sympatisk skildring av en karaktär som filmen själv framställer som osympatisk. Den sortens komplexa karaktärsporträtt skulle jag sannerligen vilja se mer av i produktioner av det här slaget. Irons är väldigt bra också ska sägas, liksom resten av ensemblen. Lite förvånad är jag över att filmen tydligen inte mottogs speciellt bra när det begav sig
Alltid gillat denna filmen och tyckt att den är bra och spännande.
Usch, den här sortens "mustiga skrönor" borde förbjudas.
Jag tycker att språket är lite haltande och man märker därför att detta manus inte är skrivet av någon med engelska som modersmål. Har inte läst Isabel Allendes bästsäljare men de som har talar om storheten i den. Filmen glimmar till ibland. Jeremy Irons som sydamerikan känns inte heller riktigt rätt riktigt rätt. Berättelsen är dock intressant. 2+
Ett visst flygande huvud traumatiserade mig svårt i barndomen.
En relativt snygg och gripande film möjligen med några felcastade skådisar men den är värd en svag 3a.
Den är gripande men för lång.