Anderssonskans Kalle
I kåkkvarteren på Söder i Stockholm driver änkan Andersson stryk- och tvättinrättning. Hon har två barn: Majken och Kalle. Kalle är på grund av sina många pojkstreck illa sedd av tanterna i grannskapet. Kvartetten Bobergskan, Pihlgrenskan, Lövdalskan och Petterssonskan skvallrar ofta om Kalle; enligt deras uppfattning borde han spärras in på anstalt. Kalle håller styvt på Majkens pojkvän Gustav, som skriver notiser åt en tidning. När han seglar isjakt på Värtan brukar Kalle få följa med. Majken uppvaktas också av "artisten" Helling. Hon tycker Helling är artig och belevad men Kalle är säker på att han är en skum typ.

Originaltitel | Anderssonskans Kalle |
Alternativ titel | Anderssonskans Kalle |
Regissör | Rolf Husberg |
Manus | Emil Norlander, Erik Zetterström |
Genre | 50-tal, Komedi |
Skådespelare | Peter Blitz, Kai Gullmar, Harriet Andersson, Mona Geijer-Falkner, Rut Holm, Lars Ekborg, Artur Rolén, Torsten Lilliecrona, Carl-Gustaf Lindstedt, Bellan Roos, Hanny Schedin, Henrik Schildt |
Håller med Lojsie - ren och skär barndomsglädje!
Bästa filmversionen av Anderssonskans kalle
Älskade den här filmen som liten och när jag idag fick se några scener ur den kom all bardomsglädje tillbaka. Underbar film!
jag vet inte vad det är med den här filmen, jag har gillat den sedan jag var fem och gör det fortfarande lika mycket. Den är så jäkla charmig.
Kommer inte ihåg den mer än att jag sett den så vi kör på en riskfri 2a så länge...
Ganska bra ändå.
Lite charmig är den ju.
inte mycket till film-noir. inte alls faktiskt