Anna

En rysk modell tränas till att bli en av världens mest fruktade lönnmördare.
Originaltitel | Anna |
Regissör | Luc Besson |
Manus | Luc Besson |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Sasha Luss, Luke Evans, Helen Mirren, Cillian Murphy, Lera Abova, Alexander Petrov, Nikita Pavlenko, Anna Krippa, Eric Godon, Ivan Franek, Aleksej Maslodudov, Jean-Baptiste Puech, Adrian Can, Alison Wheeler, Andrew Howard, Jan Oliver Schroeder |
Ibland blänker den till, men det finns alldeles för många tveksamheter för att helheten ska bli godkänd.
Gillade denna film
sluta anställa fotomodeller som skådespelare. det funkar inte. förutom det var filmen dum, med onödiga sexscener och tråkig trots att en hel del blev skjutna i huvudet vilket är ett favoritelement från min sida i actionfilmer.
har helt klart fått nog av pedofil-luc
'Anna' har sina stunder, och bjuder på mycket typisk 'Netflix-action' med blod och akrobatiska närkampstrider. Men handlingen är forcerad, och karaktärerna ges mest yta och inte mycket till djup. De känsliga porträtt av en enslig lönnmördare som Besson gav oss i 'Leon' och 'Nikita' ser vi inte prov på här.
Halvintressant, men tar sig inte riktigt.
Hade inte mycket av förväntningar på detta men trodde ändå att Luc Besson skulle vara en viss kvalitetsgaranti, han har ju kunnat hantera actionbrudar tidigare. Men nej, det här var dåligt.
Anna fick sin karriär som modell och massmörderska tack vare sin skönhet. Av samma anledning kan man väl anta att den för mig helt okända ryska modellen Sasha Luss fick huvudrollen som Anna. Men castingen av henne är det som ger filmen poäng, och trots det miserabla manuset är ett par av hennes scener kul.
Tidshoppandet stör eftersom det inte tillför något. Filmen hade antagligen varit bättre med en normal kronologi även om det hade inneburit att vissa överraskningar hade fått göras på annat sätt. Sasha Luss är ganska bra faktiskt men här sker inget nyskapande och den är ganska töntig och juvenil ibland på det sätt som Luc Besson-filmer ofta är. Och mass-slaktarscenerna är riktigt dumma, speciellt den sista. Men vilken kul roll för Mirren!
Både regi och en del skådespelarinsatser känns B. Actionscenerna känns inte övertygande och inte bjuder heller manus på något överraskande. Blaj.
Svag 3. Ser hellre tex Salt med Jolie.
Inte helt meningslös, men Besson har haft bättre dagar.