Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Antonias värld


Antonia är en gammal kvinna som på sin dödsbädd ser tillbaka på sitt liv. Som 40-åring återvände hon till sin födelseby. Efter att ha begravt sin mor rustar hon upp hennes gamla hus och flyttar in. Snart blir Antonias hem tillflykt för traktens utstötta och illa behandlade.


Originaltitel Antonia
Regissör Marleen Gorris
Manus Marleen Gorris
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Willeke van Ammelrooy, Els Dottermans, Dora van der Groen, Veerle van Overloop, Thyrza Ravesteijn, Mil Seghers, Jan Decleir, Elsie de Brauw, Reinout Bussemaker, Marina de Graaf, Catherine ten Bruggencate, Paul Kooij, Fran Waller Zeper, Filip Peeters
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 778
Filmnummer 1509

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


AndersAxelsso
2020-09-25
Sag den här pa bio pa 90talet och mindes känslan och helheten nu när jag sag den pa nytt. Jag tror att min 4 da var starkare än den är nu. Ibland känns det lite teatraliskt i skadespeleriet men berättelsen är fin med med ett starkt tryck pa kvinnornas liv.
Zipper
2018-01-07
Detta har länge varit en av mina självklara femmor, men har dessvärre inte sett den sedan min VHS dukade under för sisådär 10+ år sedan. Fick äntligen se om, och tråkigt nog är var den inte lika lysande som jag mindes den. Så deppigt när gamla favoriter mattas av - det beror snarare på mig, mer kräsen och grinigare som äldre - men femman förlorar den tyvärr. Trots det en underbar film.
Grillo
2012-08-16
Mysig och småskruvad. Samlar ihop många vanligheter och gör dem intressanta. Bra film om livet.
MuchaLita
2012-01-09
En favorit! Var kan man hitta den i dag?
Gordyal
2008-01-30
Boken är förmodligen fantastisk med tanke på repliker och monologer i filmen. På det stora hela en trevlig film med bra skådespel i de större rollerna. Men bland birollerna är det värre ställt, och berättelsen som sådan är full av övertydligheter. (8+/15)
rouban
2008-01-04
Helt fantastisk!
labi
2007-08-08
Den allra första film jag såg på bio med min blivande hustru 1996. Efteråt grät hon floder eftersom hon såg sin nyligen avlidna farmor i huvudkaraktären. Gillade den skarpt då, men likt "gaze" vill jag inte toppa förrän jag sett den på nytt. Det är ju ändå 11 år sedan...
matildasjodell
2006-12-28
Älskar den här filmen för att den inte håller sig inom ramarna för det förväntade. Innehåller mycket värme, många skratt och så en riktigt snygg sexscen...;0)
Chihiru
2006-10-14
Inte min typ av film. Tokroligheter och kvinnovisdom, urk.
converse
2006-05-16
många knasigheter i byn
Visa äldre kommentarer »