Antropophagus

En kannibalistisk zombie går runt på en medelhavsö och dödar människor. Några turister kommer dit för att fira semester, men zombien har andra planer för dem. Men vem är egentligen zombien och var kommer den ifrån?

Originaltitel Antropophagus
Alternativ titel The Grim Reaper, Antropofago, Man Beast, The Savage Island
Regissör Joe D'Amato
Manus Joe D'Amato, George Eastman
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Tisa Farrow, Saverio Vallone, Mark Bodin, Serena Grandi, Margaret Mazzantini, George Eastman, Zora Kerova

DOKAN
2022-12-07
Äckelpäckel av vår älskade lille D´Tomato som handlar om skeppsbruten karl som käkar upp både fru&barn för att överleva. Många år senare går han igen och är sugen på turistkött i grekiska övärlden. Två meter långe drasuten Eastman (=Luigi Montefiori) är finfin som monstret och han behöver inte mycket makeup för att se läskig ut. En del scener är så gräsliga att även en van skräckfilms-tittare som undertecknad måste blunda. Mia Farrows stackars syrra Tisa (som gick vilse i zombiträsket) lyckas till slut besegra Eastman som innan han dör kalasar på sina egna inälvor. Synthigt score av Marcello Giombini och en pianospelande katt på pluskontot.
Raimo_1985
2021-01-30
Börjar som en stark tvåa, fortsätter rätt bra som en trea och sista halvtimmen är riktigt stämningsfull samtidigt som det är väldigt grisigt. Gillar verkligen när de går omkring i lite trängre, kulna utrymmen. George Eastman gör som så ofta en utmärkt skådespelarinsats.
Raimo_1985
2021-01-30
Robkiller
2020-03-14
Riktigt risig.
Suverän
2018-10-17
Höjer från en 1:a till en fyra. Jag vet inte vad jag tänkte när jag satte betyget för sju år sedan, men omtitten i kväll öppnade verkligen upp filmen för mig. Maken till stämningsfull och genomobehaglig (och tämligen originell) slasher/splatter/video nasty får man leta länge efter. Och soundtracket! Wow!
EvilNed
2018-08-21
Hmm. Den har något. Vilket förvånar mig, för det borde egentligen inte vara något annat än skräp. Men det har något...
BrutusBeefcake
2017-07-11
Jag gillar en grekisk öde ö som setting och fungerar perfekt för en sådan här film. Men denna var tyvärr mest bara tråkig med dåliga specialeffekter och tama dödsscener. EN riktigt bra scen (ja den ja) och det blir lite kul mot slutet men nja, det är verkligen inget att ha. (3+/15)
gjoob
2016-08-06
Genren till ära, staplas de logiska luckorna på varandra (olåsta dolda dörrar, korkade beslut, osv). "Monstret" var inget att ha, men storyn och genomförandet bär upp det hela. Underhållande och hyfsat bra tempo rakt igenom.
Kimchi
2013-03-21
Bra emellanåt...men det är för långt emellan.
2012-12-30
Grisig och obehaglig med en ordentlig dos gore. Men att 3/4 av filmen mest bara är tråk med ändlösa diskussioner och trams sänker den givna trean. För inte fan är den bra.