Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Apflickorna


Slutna och tillbakadragna Emma börjar träna ridsporten voltige med ett lag jämnåriga tjejer. Hon är tekniskt skicklig men tränaren efterlyser mer leenden och utstrålning. Lagets självskrivna ledare Cassandra erbjuder sig att träna Emma trots att de samtidigt konkurrerar om platserna i laget inför en förestående tävling. Emmas lillasyster Sara är kär i sin tonårige kusin Sebastian som sitter barnvakt ibland.


Originaltitel Apflickorna
Alternativ titel She Monkeys
Regissör Lisa Aschan
Manus Lisa Aschan, Josefine Adolfsson
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Mathilda Paradeiser, Linda Molin, Isabella Lindquist, Sergej Merkusjev, Adam Lundgren, Sigmund Hovind, Kevin Caicedo Vega, Maria Hedborg, Nasrin Pakkho, Inger Lindberg, Elin Söderquist, Malin Müller
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2432
Filmnummer 87488

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Tonåriga Emma anländer ny till en voltigeklubb och möter där den utmanande Cassandra. De två börjar umgås under alltmer uppskruvade och tillspetsade situationer, med maktkamper och fysiska utma...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2016-12-11
Lisa Aschans debutfilm fokuserar på det maktspel som figurerar mellan oss människor i stort som smått. Det hela blir väldigt ångestladdat med all den mörka vardagsrealismen som målas upp. Det är originellt och nyskapande och jag gillar Lisas bildberättandet med långa och tydliga scener. Men tyvärr, det är totalt charmlöst. Mycket beror nog på det knaggliga skådespeleriet, men det brister säkert också en hel del i personregin.
JoeL431
2015-10-05
Den kvinnliga utvecklingen, filmiska grepp och western influenser... Njae...
snyltare
2015-03-14
Om det fanns en bok hade den nog varit jättebra. Jag anar ju någonstans en suggestiv berättelse med en psykologisk spänning. Men kanske beror det på skådespelarna att ingenting blir sagt som inte sägs i en replik. Även historien om lillasystern, som annars är mest engagerande, blir lite hängande i luften.
Greystalker
2015-01-24
Nej, det funkar inte för mig. Gillar lillasystern, hon är duktig!
AlbinWesley
2014-10-30
Intressant! Mycket görs väldigt bra, teman som tas upp och ja egentligen hela filmens idé känns väldigt angelägen och spännande. Ovanlig på film. Däremot hade den kunnat gå djupare, det ges ingen direkt insikt i karaktärernas tankar. Jag har lite svårt att förstå vad som driver denna rivalitet. Ändock mycket bra.
acidboy
2014-10-01
Stor konst!
fabbe86
2014-08-28
Tyvärr rätt blek. Risigt spel och ett distanserat foto gör att jag aldrig känner eller upplever vad karaktärerna tänker. Förutom möjligtvis lill-syrran... Gillar miljöerna, men återigen, fotot funkar inte. Det finns goda intentioner om inlärda beteenden och första mötet med den på många sätt vidriga vuxenvärlden, det gör tvåan.
100tonvalspäck
2014-08-15
Provocerande usel, kan vara det sämsta (medvetet eller ej?) jag sett. Handlingen är oklar som bäst och skådespelarna är pinsamt dåliga. Poänglös och mentalt påfrestande, den gjorde mig både illamående och förbannad.
Taandborste
2014-08-14
Förstår att det blir spridda recensioner. Jag tror det är ämnena filmen tar upp, lite väl försiktigt kan man tycka, som gör det tänkvärt. Bristen på djup i både story och manus gör mig nästan galen dock. Svag 3:a.
smichael
2014-08-13
Lågmäld, men samtidigt intensiv folkhemswestern med en härligt suggestiv känsla rakt igenom. Lite småtrist sidohistoria med lillasystern dock, fast en fin scen i provrummet när hon målar morrhår på sig själv.
Visa äldre kommentarer »