Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Aposteln


Duvalls stora livsprojekt om en predikants uppgång, fall och väg till upprättelse i den amerikanska södern. Pingstpredikanten Sonnys värld rasar samman när hans fru är otrogen och kyrkan tas ifrån honom, och i frustration begår han ett våldsdåd. Han ger sig ut på landsbygden och börjar kalla sig för Aposteln – redo att anta de utmaningar Gud ger honom.


Originaltitel The Apostle
Regissör Robert Duvall
Manus Robert Duvall
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Robert Duvall, Billy Bob Thornton, Miranda Richardson, Farrah Fawcett, Todd Allen, June Carter Cash
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 844
Filmnummer 3759

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


tvamvarg
2014-11-23
Märklig upplevelse. Lika kluven till Duvalls karaktär som till rörelsen, vilket gör det hela intressant. Hänger inte helt med på vad Duvall vill med filmen, om mer än berätta en historia. Får kolla upp.
Gigi1943
2014-10-02
Hur slutar den ...? Orkade inte se hela vägen, jag hatar filmer om religiösa psykopater, tyvärr är det tydligen nåt som är signifikant för amerikanarna ... (finns även annat från USA att reta sig på men mycket att gilla). Givetvis är Robert D helt sagolik, jag gillar honom stenskarpt så det är ju hans förtjänst att jag över huvud taget såg filmen, men det är ju alltid kul att få dela ut småpoäng i vimlet av fyror. Den här får alltså en stark ETTA. Ska försöka hålla mig ifrån filmer med detta tema, det är bara slöseri med min tid (ser oftast 2-3 filmer per dag och då vill man ju ha valuta för tiden).
ray
2014-10-01
Robert Duvall, Robert Duvall, Robert Duvall! Allt jag behöver säga!
robertzimmer
2012-01-19
väldigt, väldigt, väldigt nära en femma. Mycket bra!
larox
2010-03-29
Skrämmande! Skrämmande overkligt verklig! Att sprida budskap och att sprida säd. Välspelad film med ett känt tema. Kanske är det så att sektledare och predikanter ofta har starkt psykopatiska drag - får människor med sig genom sin intensitet. Riktigt bra film!
diskborste
2010-02-23
Duvall skapar en väldigt, väldigt, väldigt komplex och intressant karaktär.
ThePatient
2009-03-05
Jordnära film, en avbildning utan åsikter åt ena eller andra hållet. Mycket bra.
oo7
2008-08-07
Vill minnas att den var aningens överraskande bra men bara bråttstycken av filmen finns kvar i minnet just nu. Men medelbetyg är den säkert värd.
Zipper
2008-07-29
Jag är kluven, Duvall är fullständigt outstanding, men temat... jag har problem med fåraktiga människor som följer en skrikande predikant utan att ifrågasätta. Själva meningen med filmen gick mig spårlöst förbi. Kul att se June Carter Cash som Duvalls mor.
nopasaran
2008-03-07
Fascinerande studie av en vilsegången människas strävan om att få grepp om sin tillvaro och de många som hjälper honom att nå dit. Robert Duvall är lysande i sin rolltolkning, vilken rytm, känsla och tajmning.
Visa äldre kommentarer »