Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Äppelkriget


En storkapitalist kommer med sina hejdukar till Skåne från Schweiz med avsikten att göra den lilla byn Änglamark till ett gigantiskt fritidsområde.


Originaltitel Äppelkriget
Regissör Tage Danielsson
Manus Hans Alfredson, Tage Danielsson
Genre Komedi, 70-tal
Skådespelare Hans Alfredson, Max von Sydow, Birgitta Andersson, Yvonne Lombard, Monica Zetterlund, Gus Dahlström, Tage Danielsson, Martin Ljung, Ingvar Ottoson, Nils Ahlrot, Tomas Alfredson, Carl-Uno Sjöblom, Gunnar Svensson, Gösta Ekman, Per Grundén, Per Waldvik
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5930
Filmnummer 2948

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-02-01
Ett sammelsurium av idéer som inte växer ihop, med revysketchkvalitet när det är som bäst och bedrövliga longörer när det är som sämst. En del enstaka detaljer är briljanta (och musiken förstås) och några av Sveriges bästa underhållare och skådespelare har samlats men någon vidare film är det inte. De höga betygen måste bero på nostalgi (jag ser filmen för första gången). Delkonceptet "naturväsen gör uppror mot moderniteten" är dock värt en mycket bättre och smartare film.
BjörnBandhund
2021-05-16
Tänkvärd och ganska rolig film med en hafsig upplösning. Svag fyra.
yrkeschaufföre
2020-07-05
Fortfarande tänkvärd och gott om finurliga skämt, lite långsam men bättre det än att rusa igenom manuset.
Murvel48
2020-01-03
Utdaterat nonsens i klass med Lasse Åbergs filmer.
Ful_fisk
2018-11-01
Lysande i sin värme, humor, samhällskritik och magiska överton. En utomordentligt härlig film att se på, med massor av kreativa idéer och påhitt. Budskapet är odödligt, men det är det övernaturliga som gör filmen riktigt unik. Nära femman!
Raimo_1985
2018-10-30
Helt otroligt roligt. Detta är absolut bästa Hasse & Tage (men det är ju visst Tage som regisserat)-filmen jag sett i hela mitt liv. Jag hade så jäkla kul! Låtsas-tyskan, persongalleriet, jätten, Gösta Ekman, Evert Taube, Skåne!
Illville
2018-10-26
Lika delar briljans och fantastisk humor som sega scener och lite larv. Ojämnt, men säkert nyskapande 1971.
Rai
2017-11-28
Skum film, ska det vara en saga eller fantasy, hur som helst nej!!
martineden
2017-09-28
[rek. 4] Oj oj oj...den här filmen såg jag nu för första gången på många år och jag överraskas av att det är en helt annan film än vad jag minns! Filmen känns i stilen som magisk realism och har hämtat mycket från sagornas värld. En av filmens konflikter är mötet mellan saga, magi och verklighetens kapitalistiska imperialism. Färgstarka karaktärer och många fint uppbyggda samt utförda scener. Danielsson är i sitt esse och filmen är typiskt svensk på ett bra sätt! Taubes musik är ju också en tillgång! Ett svenskt mästerverk!!! 5.
Mortiis
2017-08-19
Höjning till fyra efter omtitt. Härlig satir och ett mycket vackert filmhantverk
Visa äldre kommentarer »