nya casino utan svensk licens

3.5

Är det inte mitt liv kanske

Skulptören Ken blir efter en bilolycka paralyserad från nacken och nedåt. Han kan inte röra sig, men han kan tala. Efter ett tag är det enda han vill att få dö. På sjukhuset lär han känna några ur personalen. När Ken bestämmer sig för att kämpa för sin rätt att dö i domstolen, ställer de upp på hans sida.

Filminfo

Originaltitel Whose Life Is It Anyway?
Regissör John Badham
Manus Brian Clark, Reginald Rose
Skådespelare Richard Dreyfuss, John Cassavetes, Bob Balaban, Christine Lahti, Kenneth McMillan, Janet Eilber, Kaki Hunter, Thomas Carter

2017-08-14
Klassiker!
Merwinna
2016-01-16
Så nära feelgood det går att komma med ett sådant ämne. Inte helt realistiskt, bl.a. ser man att han ibland spänner sig/håller emot/hjälper till o.s.v. som han inte skulle göra om han var förlamad, och hans kropp är inte heller avmagrad/avmusklad mot slutet av filmen som den borde vara efter så lång tid. Han ser helt enkelt för frisk och välmående ut. Men - det är småsaker. All in all är det här en bra film, som både tar upp svåra frågor som kan vara bra att tänka igenom INNAN man kommer i närheten av det själv, och som innehåller några roliga karaktärer, värme, humor o.s.v..
Fläskkäft
2014-09-17
Drama som berör!!! Dreyfuss är som klippt och skuren för rollen som den olycksdrabbade mannen som långsamt inser att han förmodligen aldrig mer kommer att kunna röra sig. Tempot är långsamt men filmen rullar förbi snabbt ändå känns det som. Intressanta bifigurer och givetvis en storspelande Richard Dreyfuss som borde fått en Oscar för sin insats. Den mannen har en makalös förmåga att både kunna roa och få en att böla, en personlig favorit faktiskt. Sevärd!!!

2011-10-15
Dreyfuss är otroligt bra. Jobbigt att se på ett skönt sätt.
ilkka
2007-03-10
En hyfsad film, men komedi-inslagen drar ner betyget. "Gråta med ett leende" är en j-gt mycket bättre rulle på samma tema.
oan
2006-11-06
dreyfuss är duktig, får nästan lite giamatti känsla över honom.... synd att sidohistorierna är ointressanta och 80-tal.
Gordyal
2006-10-23
En film som stimulerar både intellektet och "åsiktsnerven". Vass och rolig dialog, en väldigt vacker dansscen och en överjävlig Dreyfuss i en kolsvart feel good-film. Se den!!
saviola
2006-09-21
Väldigt intelligent och rörande. Utmärkt skådespeleri från Dreyfuss.
annath
2006-04-08
Dreyfuss skådespeleri går rakt in i hjärtat och man tvingas att ifrågasätta sina värderingar. Naturligtvis grät jag floder. Intressant och gripande!
jaipie
2005-07-02
Ungefär 10 gånger bättre än "Gråta med ett leende"