Terapi i Tunisien

Psykoanalytikern Selma får kämpa i kulturell motvind när hon återvänder från Frankrike till Tunisien för att öppna praktik.

Originaltitel Un divan à Tunis
Alternativ titel Arab Blues
Regissör Manele Labidi
Manus Manele Labidi, Maud Ameline
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Golshifteh Farahani, Hichem Yacoubi, Majd Mastoura, Amen Arbi, Aïsha Ben Miled, Feryel Chammari, Najoua Zouhair, Jamel Sassi, Ramla Ayari, Moncef Ajengui, Zied Mekki, Oussama Kochkar, Mhadheb Rmili, Rim Hamrouni, Yosra Bouzaiene, Atef Ben Chedly, Mourad Meherzi, Neji Hassouna

Bokföringsprogrammet Mineko

Albion
2022-05-29
En film som med humoristisk anda men samtidigt med djup allvarsamhet berättar om de skavande skillnader som finns mellan fransk och tunisisk kultur och samhällsstruktur. Värme och allvar i en fin blandning med tyvärr alldeles för mycket cigarettrökande. Betyget blir en 3;a
KyLLo
2022-05-28
Ointressant, påfrestande och saknar underhållningsvärde.
mammene
2022-05-09
Här försöker man skoja till det lite om kultur och seder, och det gick ju rätt bra. Det är en lättsam film som vill visa på krockar och fördomar, likaledes vackert filmad. Är intressant att få en inblick i andra länder och bli road för stunden, så kändes det här.