Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Aristocats


Duchess och hennes charmiga kattungar lever tryggt hos miljonärskan Madame Bonfamille tills de kidnappas av den girige betjänten Edgar. Han lämnar dem ensamma ute landsbygden. Edgar vill nämligen åt arvet som Madame testmenterat till katterna. Duchess och kattungarna vaknar upp rädda, hungriga och vilsna. Då dyker vildkatternas konung Thomas O'Malley upp. På vägen hem till tryggheten möter de bla. Scat Katt och hans coola jazzband som släpper loss så husen rasar i "Alla snubbar vill vara katt, för en katt är alltid katt för sin hatt"


Originaltitel The Aristocats
Regissör Wolfgang Reitherman
Manus Julius Svendsen, Frank Thomas, Ralph Wright, Vance Gerry, Ken Anderson, Larry Clemmons, Eric Cleworth
Genre Animerad, Familjefilm, Musikal, Romantik, 70-tal
Skådespelare Sterling Holloway (röst), Phil Harris (röst), Eva Gabor (röst), Scatman Crothers (röst), Dean Clark (röst), Liz English (röst), Gary Dubin (röst), Nancy Kulp (röst), Pat Buttram (röst), George Lindsey (röst), Charles Lane (röst), Hermione Baddeley (röst),
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10132
Filmnummer 3380

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av EvaO
Fyra katter bor hos en snäll gammal dam i hennes stora hus mitt i Paris. Damen, som också är mycket rik, bestämmer sig en dag för att testamentera sin förmögenhet till de älskade katterna – t...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Stygga-Vargen
Jag minns att vi hade en del tecknade Disney-filmer på VHS när jag växte upp och en del filmer tyckte jag naturligtvis var bättre än andra. En av filmerna vi hade var Aristocats från 1970 och ä...   Läs mer »

Kommentarer

yrkeschaufföre
2020-04-16
Jag tycker om den här men det kan bero på att det är katter, jag är inte så förtjust i tecknarstilen men det är ändå några sköna karaktärer här.
Biberkolben
2019-01-09
Den är bitvis kissa på sig-rolig, fortfarande!
gjoob
2018-02-21
Såg om den idag, hade inte sett den sedan barnsben. Och den passar alla åldrar. Mycket trevlig film från en tid då Disney inte var så krystat.
Rai
2017-09-28
Tycker att det här är en av Disneys sämre filmer. Historien är tunn och man blir fort uttråkad. Det finns ingen "go" i karaktärerna och filmen känns enbart som en transportsträcka...
Stygga-Vargen
2017-05-05
Vi hade den här filmen på VHS när jag var liten och även om jag tyckte den var bra då så var det väl inte någon av mina favoriter direkt. Min lillebror däremot älskade den. Jag köpte nyligen en box med en massa gamla Disney-filmer på Blu-ray och denna film finns med i boxen så jag blev ju tvungen att se om den och jag tycker faktiskt bättre om den nu än när jag var liten. Den är både rolig, underhållande, lite spännande och dessutom är den snyggt tecknad. Musiken är ett plus i kanten. Det är väl kanske inte den bästa Disney-filmen som gjorts men den är definitivt sevärd.
Tatty
2017-02-11
Fin, söt, gullig och cool film med coola och söta katter. Gillar den starkt. Och sången katterna sjunger.
wasteoftime
2016-07-15
Den här filmen har klart sina fördelar, och sina nackdelar, en stor, och den kanske största fördelen är att det är skönt att se en Disney-film som inte måste knö in ett musikalnummer i var och varannan scen, och istället, när det faktiskt är ett musiknummer, är det kanske ett av de bästa musiknumren någonsin. Bara det är nästan nog att ge filmen en tvåa. Sedan har den en del andra bra bitar, och en del inte så bra bitar, men allt som allt får den en tvåa, även om det är en rackarns svag sådan. Det känns som att den har lite för mycket transportsträcka - och då är filmen bara lite mer än en timme och en kvart...
MaxMackan
2016-01-04
Vet inte varför men jag älskar den här. Så gullig och musiken är grym!
Hompen
2015-12-07
Trist. Påminner en del om Pongo och de 101 dalmatinerna men sämre. En hel del tråkig slapstick. Katterna okej, men hundarna, gässen och musen (föddes idén till Basil Mus här?) långdragna. Sovscenen med hundarna påminner något om sovscenen i Robin Hood, men den här är sämre. Musikscenen med Scat-katt är lång.
KyLLo
2015-11-01
Klassiskt tecknad. Vildkatten tycker jag för tankarna till Djungelboken. Kanske inte underligt med tanke på att teamet från Djungelboken ligger bakom filmen. Manuset och rollfigurerna är lite av en besvikelse. Det som stör mig mest är alla stereotyper och ålderdomliga värderingar. Det är stor skillnad på hur kvinnor och män skildras. Kvinnor är genomgående fina i kanten, måna om att hålla ihop i alla väder och älskar allt som har med romantik att göra. Män är antingen onda, tuffa, äventyrslystna, korkade eller festprissar. En svag trea.