Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Arizona Junior


När en familj får femlingar snor det desperat barnlösa paret helt enkelt ett av dem. Parets liv blir inte enklare efter det...


Originaltitel Raising Arizona
Regissör Joel Coen
Manus Ethan Coen, Joel Coen
Genre Komedi, 80-tal, Roadmovie
Skådespelare Nicolas Cage, Holly Hunter, John Goodman, William Forsythe, Trey Wilson, Frances McDormand, Sam McMurray, Randall 'Tex' Cobb, M Emmet Walsh, T J Kuhn, Lynne Kitei
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5784
Filmnummer 4139

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Kubrick
Nicolas Cage är en av mina favoriter, han har medverkat i ett 40 tal filmer, många är bra filmer, väldigt bra skådis om regisören gör sitt jobb. Hans bästa är enligt mig Birdy (1984), Wild a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av BobbyPeru
Raising Arizona var Bröderna Coens första film sedan den lysande debuten Blood Simple. Medan den filmen var mörk och obehaglig är den här snarare tvärtom - ljus och väldigt behaglig i tonen. Ä...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-06-23
En av Cages bättre skådespelarprestationer faktiskt, men alltihop är ju en fars så vad ska man säga, överspelet passar in. Den tidigaste bra film av Coen-bröderna jag sett, en stabil komedi där de redan funnit sin småkriminell-feelgood-fars-form, den liknar "Oh Brother Where Art Thou" på flera sätt (även om Oh Brother är mycket överlägsen).
dlu
2022-05-27
Läsa kommentarer på filmtipset blir en hemskare upplevelse för varje år som går.
Rai
2019-01-27
Helt okej...
dudson
2018-09-08
Ingen välgjord film precis. Logiska luckor och snabbt ihopraffsad story sänker betyget en del. Cage är fan as häftig här ändå.
Bumbi78
2017-09-13
En komediklassiker som åldrats bra, men det beror antagligen på bröderna Coens säregna regi. En ung Cage och en förbannat massa konstiga upptåg.
Stygga-Vargen
2017-08-01
Underhållande för stunden men det är ingen av mina favoriter direkt. Svag 3:a.
putte-fnask
2016-05-01
Så jäkla rolig film! NIcholas Cage har ännu en i raden av sina retarderade Sydstatsdialekter i stil med den han hade i "Peggy Sue got married" och "Con air". Poliser flyger (bokstavligen) ut ur sina bilar i en av filmhistoriens roligaste jaktscener och slutet är även rörande. Se den här filmen om du vill ha en film av Bröderna Coen där dom inte försöker vara fusk-intelligenta som dom brukar vara i de flesta filmer dom gör nuförtiden, utan enbart försöker berätta en historia på ett framförallt filmiskt och komiskt sätt.
Olof_Gronlund
2016-01-03
Man kanske såg den försent. Om man ser en film när man är yngre när den kommer ut så får man en annan känsla. Jag uppskattade inte denna idag. För fjantig humor och för tillgjord. Märkligt filmad och efter halva filmen så tröttnade jag, visste vad som skulle ske osv.
CinemaStrange
2015-08-10
Ännu ett tecken på att Nicolas Cage faktiskt kan prestera (andra solida filmer i mitt tycke: Lord of war och Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans) , som föregående talare sa har man denna typ av humor då går det hem.

2014-12-30
Minns när jag såg den på bio. Jag grät av skratt hela tiden.
Visa äldre kommentarer »